1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

‘Shine On Me’ Tonyja Lee Kinga dobio i video uprizorenje

Više od autora

- vl promo-

m_tony-lee-king_shine-on-me_snimljen-spot

TONY LEE KING predstavlja videospot aktualnog singla Shine On Me, koji je snimljen u svjetskoj prijestolnici bluesa, Memphisu, gdje je Tony nastupio na ’32nd International Blues Challengeu’.

Režiju i montažu spota potpisuju Dubravko Fijačko-Max i Nikša Batinić, koji o snimanju u Memphisu kažu: ‘Nakon izvršenih obveza prema 32th IBC natjecanju, TLK team želio je maksimalno iskoristiti vrijeme provedeno u Memphisu za snimanje spota za prvi singl ‘Shine On Me’. Iskoristili smo Tonyjev prirodan dar za komunikaciju pa smo dobili puno scena gdje Tony pleše ili pjeva s ljudima s ulice, potpunim strancima i umjetnicima iz Memphisa. Bilo nam je vrlo zanimljivo i uzbudljivo jer kad slušate Tonyja, uvjek je prisutan optimizam i velika energija koja ne poznaje riječ ‘nemoguće’ … Primjera radi, treba snimiti nešto u Sun studiju (kultno mjesto gdje je karijeru započeo veliki Elvis Presley), a rečeno nam je da su termini zauzeti već nekoliko mjeseci unaprijed te da jedan peterosatni termin košta 1000 $. Tony je odlučio otići u Sun i na licu mjesta dogovoriti suradnju, svojom pozitivom i glazbenom pričom uspio je dobiti par sati u studiju potpuno besplatno! Kad su čuli singl, menadžerica je odmah pristala ustupiti nam termin  između  dva događaja pa u spotu imamo TLK kako pjeva na Elvisov mikrofon u Sun studiju. Svako večer smo bili gosti BB King’s kluba i vrlo smo brzo dogovorili nastup s BB King’s All Star Band-om i duet sa Angelom Adkinson – vrhunskom izvođačicom i zvijezdom  kluba. Još jedan vrlo važan detalj boravka je suradnja sa Rob Haynesom – nasljednikom Jerry Lee Lewis-a, po glasu i sviranju rock’n’ roll klavira. Naravno da smo bili i u Gracelandu te Gibson centru, ali smo odlučili dio snimaka iskoristiti za dokumentarac o TLK’.‘Shine On Me’ progovara o vapaju današnjeg čovjeka koji uviđa besmislenost sadašnjeg trenutka, nepravdu te teškoću življenja i međuljudskih odnosa. Unatoč svemu, pobjeđuje beznađe, podiže se iz pepela i okreće novu stranicu života. Autor glazbe je Tony Lee King, tekst je napisala M.C. Queen, produkciju, miks i mastering je radio Igor Ivanović, za dizajn naslovnice je zaslužna M.C. Queen, a fotografija je djelo Dalibora Zigantea.

Tony Lee King je vrhunski blues, rock i pop gitarist i vokal s više od trideset godina međunarodnog glazbenog staža. Još kao mladić je sa Zabranjenim pušenjem snimio pjesmu ‘Stanje šoka’ s antologijskog albuma ‘Dok čekaš sabah sa šejtanom’, a nakon toga je  dvadesetak godina živio u velikim europskim gradovima (London, Pariz, München, Venecija…) gdje je stjecao glazbeno iskustvo svirajući u brojnim pubovima, klubovima, festivalima … Tony je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenih umjetnika koji blues svira profesionalno, iza sebe ima četiri albuma (album s obradama, s autorskim pjesmama, live i “best of” album), mnoštvo singlova i nebrojeno koncertnih nastupa. Tečno govori engleski, talijanski i francuski i to su jezici na kojima i pjeva. Izvođači koji su najviše utjecali na Tonyjevu glazbu su  B. B. King, Eric Clapton, John Lee Hooker, Buddy Guy i Elvis Presley.

VIDEO: Shine On Me (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno