2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Sigurno u prometu – uručeni bicikli za osnovnoškolce naše županije

Više od autora

- vl promo-

Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije u sklopu je svog Plana i programa za 2022. godinu za djecu bicikliste osigurao sedam bicikala u vrijednosti od 19.974,10 kn/2.650,30 EUR.

Primopredaji nabavljenih bicikala, koji će biti dostupni za korištenje svim osnovnim školama naše županije koje provode obuku „Sigurno u prometu“, nazočili su zamjenik župana i predsjednik Savjeta Franjo Orešković te učitelj i član Savjeta Toni Hutz u Osnovnoj školi Mitnica u Vukovaru.


„Uvijek je pametno ulagati u mladost i educirati djecu koja će svojim stečenim znanjima i vještinama zasigurno obogatiti i oplemeniti naše sutra, jer svi smo više nego svjesni kako su djeca naša budućnost”, istaknuo je zamjenik Orešković te dodao kako je dužnost djeci omogućiti ne samo odrastanje u sigurnosti, nego im dati priliku kako bi i oni sami doprinijeli stvaranju iste.

Nabavkom bicikala za osnovnoškolce, Savjet promiče važnost edukacije o sigurnijem upravljanju biciklima, radi povećanja sigurnosti djece i njihovog lakšeg snalaženja pri vožnji te u konačnici smanjenja broja stradavanja djece u prometu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno