U samo nekoliko dana, priča o crtežu malenog Šimuna iz Nuštra proširila se cijelom Hrvatskom. Nitko nije ostao ravnodušan na crtež njegovih superjunaka kojima je dodijelio imena članova Nacionalnog kriznog stožera, a posebne riječi zahvale uputili su mu i ministri Beroš i Božinović.

Vili Beroš kao Superman, Krunoslav Capak kao Batman, Davor Božinović kao Flash i Alemka Markotić kao Wonderwoman – crtež je osmogodišnjeg dječaka iz Općine Nuštar, Šimuna Ćorića, koji je u vrlo kratko vrijeme pobrao brojne simpatije diljem Lijepe Naše. Fotografiju dječaka i njegovog crteža na Facebooku je objavila Općina Nuštar.

Unatoč pretrpanom rasporedu u borbi protiv epidemije, ministar zdravstva Vili Beroš odvojio je vrijeme i svoje oduševljenje crtežom pokazao kroz poziv koji je uputio Šimunu.

”Reci mi, za koga navijaš? Gledaš hrvatsku reprezentaciju?” pitao je ministar dječaka i rekao mu da mora čuvati sve članove obitelji, osobito one starije. ”Taj virus je opasan i moraš znati da mi sve radimo da pobijedimo taj virus i da ga više ne bude”, rekao je ministar. Beroš mu je rekao i da članovi stožera nisu superheroji, nego da samo rade svoj posao.

”A znaš da si ti za mene superheroj? Molim te, čuvaj svoje starije, svoje roditelje. Upozoravaj ih da moraju držati razmak, da moraju prati ruke i da se moraju ponašati kako mi dajemo preporuke”, rekao je ministar na kraju razgovora sa Šimunom.

Kako nam je ispričala Šimunova majka Andrea, nakon razgovora s ministrom dječak je bio sretan i ispunjen.

Mama, on još stigne i mene nazvati, sad je definitivno heroj”, rekao Šimun, a kad je završio razgovor dodao je: „Trebao sam ga pozvati na kavu kad sve ovo prođe”.

„Svaka čast djevojčici Evi s Murtera“, obratio se ovaj maleni kreativac djevojčici koja se isto svojom idejom s novčanicom Alemke Markotić uključila u borbu protiv korone, baš kao i on. Za kraj, Šimun poručuje: „Hvala svima koji brinu za sigurnost naroda i nas djece, molimo se za njih i ostanimo zbog njih doma!“

”Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo. Šimune, hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti”, napisao je na Twitteru ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, također ganut Šimunovim crtežom.