Štrajk sindikata u prosvjeti koji traže povećanje koeficijanata na plaću, ušao je u treći tjedan. Nakon što su ovog tjedna propali razgovori s Vladom o njihovim zahtjevima, predstavnici sindikata kažu da imaju razrađen plan cirkularnog štrajka do kraja studenog.

U ponedjeljak nastave neće biti u Osječko-baranjskoj i Ličko senjskoj županiji.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja je naglasila kako je odaziv današnjeg štrajka 95,80 posto te su vrlo zadovoljni ishodom.

Za sljedeći tjedan najavio je će u jednom danu biti dva jača udara, istaknuvši da se radi o prosvjedu o kojem će više reći u ponedjeljak.

”Naši kolege su i dalje spremni ustrajati u štrajku i dati potporu pregovaračima ako do pregovora dođe. Toliko neodgovornu vladu nismo sreli, da ne sjeda za stol s nekim s kim je u konfliktu. Sastanak ne molimo, nego ga očekujemo”, dodaje Mihalinec.

”Poruka s terena naših ljudi dolazi jedinstveno: nemojte slučajno odustati, a mi njima poručujemo – nemojte vi odustati”, kazao je.

Na upit kada se posljednji put čuo s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak, rekao je da se ne sjeća kad se zadnji put s njom čluo, te da s Vladom ”održava” dijalog preko medija. ”Očekujemo da će štrajk biti plaćen. Neplaćanje dana u štrajku bio bi političko samoubojstvo”, rekla je Šprem.