Sutra nastave neće biti u Splitsko- dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a u četvrtak u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Štrajk u školama traje već 14 dana, a nastavit će se i 15. dan.

”Štrajk je jednakog intenziteta”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, napominjući kako će sutra na podnevnoj konferenciji govoriti o daljnjem rasporedu štrajka i nekim drugim aktivnostima jer, kako kaže, štrajk nije jedina stvar kojom žele Vladi dati do znanja dokle su spremni ići dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Mihalinec napominje kako imaju plan i za sljedeći tjedan te informacije tko će tada štrajkati, no danas ih nije htio otkriti. Osvrnuo se na jučerašnji sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom rada Josipom Aladrovićem istaknuvši da su sastanak napustili jer nisu dobili termin za razgovor o svojim zahtjevima, odnosno termin za razgovor o povećanju koeficijenata.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem ustvrdila je da je Vlada odgovorna što je socijalni dijalog u Hrvatskoj mrtav te pozvala zaposlene u obrazovanju da premijeru Andreju Plenkoviću pošalju na mail svoje platne liste.

Podsjetimo, sutra će štrajkati i fakulteti.