Nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika školskih sindikata i Vlade, sindikalisti su poručili da se približavaju rješenju problema. Do tada ne odustaju od najavljenih sindikalnih akcija i velikog prosvjeda u ponedjeljak na glavnom zagrebačkom trgu.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec sinoć je nakon sastanka u Vladi istaknuo da je konačno održan jedan kvalitetan sastanak s predstavnicima Vlade. Istaknuo je da se pribiližavaju rješavanju problema i da ga očekuju idući tjedan. Nije htio precizirati što znači to rješenje.

Glavna tajnica  Sindikata hrvatskih učitelja  Ana Tuškan rekla je da se sindikati nadaju da će uspjeti održati još koji sastanak s predstavnicima Vlade. Na pitanje znači li to da su koeficijenti na stolu, Tuškan je rekla da ništa nije bilo na stolu.

Premijer Andrej Plenković u intervjuu za središnji Dnevnik HTV-a kazao je jučer da je sastanak sa sindikatima bio dobar.

“Dijalog traje cijelo vrijeme, samo je pitanje tko ga i u kojem trenutku vodi. Kad su sindikati na Markovom trgu održali simpatičan i lijep koncert pozvali smo ih za stol i razgovarali.”, kazao je premijer Plenković i govorio o ponudama koje je Vlada dala sindikatima.

Istaknuo je da će Vlada nastojati postići dogovor kako bi štrajk prestao, da prijemni ispiti budu u roku i da bude vremena za pripreme. Izjavio je među ostalim da se ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak trudi i pokušava doprinijeti rješenju, ali da neke njezine izjave nisu bile ni dobre ni prihvatljive.