Foto: Ekonomska škola Vukovar
Sinergijsko razvojni centar – SRCEšv projekt je kojega je Razvojna agencija Vukovar prijavila na natječaj „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Kroz projekt povučena su EU sredstva od 1.430.968,32 kuna u 100%-tnom iznosu.
Korisnik projekta je Ekonomska škola Vukovar koja će upotpuniti svoju djelatnost, a usluge Sinergijsko-razvojnog centra biti će usmjerene ne samo na učenike ove škole nego i na sve zainteresirane građane i nezaposlene osobe, a s ciljem razvoja poduzetništva u gradu. Projekt će se provoditi u razdoblju od 24 mjeseca. Za potrebe centra u školi će biti adaptiran prostor, nabavljejna potrebna oprema te izrađen plan dugoročnog razvoja, koji će svim sudionicima omogućiti razvoj multimedijalnih i digitalnih kompetencija, razvoj financijske pismenosti, pokretanje i razvoj start-upova, pružat će se usluge izdavaštva, savjetovanja te mentoriranja.
Osim Sinergijsko-razvojnog centra plan je osnovati i školski radio, a cilj je raditi na razvoju radijskog novinarstva i medijske pismenosti. Također, kroz projekt će biti nabavljena oprema za Sajam vježbeničkih tvrtki kojega Ekonomska škola Vukovar već tradicionalno održava, nastavit će se razvijati program Praksa kod poduzetnika „Poduzmi“, organizirati stručni posjet Gospodarskoj školi Varaždin te provesti niz drugih aktivnosti koji će podići kvalitetu obrazovanja učenika i zaposlenika ove škole.