2 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

SINGL TJEDNA: Toto – Alone (2017.)

Više od autora

- vl promo-Američka rock grupa Toto objavit će kompilaciju najvećih hitova pod nazivom 40 Trips Around The Sun ususret istoimenoj velikoj svjetskoj turneji u sklopu koje dolaze u zagrebački Dom sportova u petak, 9. ožujka 2018. godine.

Nova kompilacija izlazi sutra 9. veljače, a album od 17 pjesama sadržavat će i tri do sada neobjavljene – ‘Spanish Sea’, ‘Alone’ i ‘Struck By Lightning’, kao i remasterirane klasike koji su obilježili rad benda. Upravo kopajući po arhivima bend je naišao na pjesmu koju će objaviti kao ‘Spanish Sea’, za koju Steve Lukather kaže: ‘Ovu stvar nismo uvrstili na ‘Isolation’, pa smo ju morali ponovo napisati, a zahvaljujući modernoj tehnologiji mogli smo je zasvirati sa samima sobom od 20 godina, ali i s našom dragom braćom Jeffom i Mikeom Porcarom, što nas je podsjetilo koliko je pjesma bila dobra. To znači da je ovo sjajni Toto klasik, čak i s mojom originalnom solažom, te zvuči kao da je napravljen prije 2 tjedna, a ne prije 30 godina.’ Za sve koji unaprijed naruče album, uz njega dolazi i nova pjesma ‘Alone’, koju je bend napisao kao posvetu životu koji su do sada proživjeli.

Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro i Joseph Williams kreću ovog mjeseca na europsku turneju naziva 40 Trips Around The Sun Tour kojom će obilježiti četiri desetljeća benda. U Domu sportova odsvirat će samostalan koncert, bez predgrupe, koji u više od 2 sata programa obuhvaća kompletnu karijeru benda, najviše upamćenu po megahitovima ‘Africa’, ‘Hold The Line’ i ‘Rosanna’.

Rijetko koji glazbenici su, samostalno ili kao bend, imali toliko utjecaja na pop kulturu, te dalje ostaju jedan od najprodavanijih izvođača. Izuzetno cijenjeni glazbenici, članovi Tota su, kao dio svog matičnog benda te samostalni i session glazbenici, sudjelovali u stvaranju više od 5000 albuma koji su se prodali u preko 500 milijuna primjeraka i ‘uhvatili’ 200 nominacija za Grammy. Samo Steve Lukather je, primjerice, svirao na više od 1500 izdanja, od kojih je vjerojatno najznamenitiji gitarski solo na pjesmi ‘Beat It’ Michaela Jacksona.

U Hrvatsku i Zagreb grupa Toto stiže po prvi put na koncert koji će glazbeno obilježiti prvi dio 2018. godine.

Nakladnik: Columbia / Sony Music / Menart, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno