23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Singl ‘Tvoja’ Mangroovea u remixu Cortex Teama

Više od autora

- vl promo-

‘Tvoja’ je pjesma koja već u orginalnoj verziji zove na ples, a ovaj remix uspio je zadržati atmosferu, mističnost, melankoličnost orginala, a opet pojačati njenu plesnost i odvesti je na neku novu razinu. Sada je samo na vama da zaplešete uz ovaj super remix Cortex Teama!

Cortek Team su producentski dvojac: Ivo T. Montina & Sven Gleđa, a njih dvoje ujedno čine i grupu Cortex Thrill. Ovim projektom su 1993. godine probili led na europsko tržište putem etablirane diskografske kuće Bonzai Records za koju su objavili singl  prvijenac za vanjsko tržište. Cortex Team je započeo s radom u produkciji 1990. godine, a rade elektronsku mainstream glazbu i remixeve u Hrvatskoj i širom Europe. Bez ustručavanja se može reći da je Cortex Team kolijevka elektronske i trance glazbe u Hrvatskoj, a njihova su imena već 1992. godine upisana u prvu hrvatsku glazbenu enciklopediju. Stalna prisutnost i rad sa samim vrhom hrvatske glazbene scene, odrazio se brojnim izdanjima, nominacijama i priznanjima na području elektronske glazbe i underground kulture u hrvatskoj i svijetu. Do sada su objavili preko 40-ak singlova  i nekolicinu kompilacija. Prvi trance album u Hrvatskoj izbacili su 2001. (First Contact) za izdavačku kuću Dancing Bear, a drugi (Unique Mosaic) 2015. godine za Soul Access Records.

Prisutnost Cortex Teama u hrvatskoj komercijalnoj glazbenoj sceni u zadnjih 25 godina pokazao se od izuzetne važnosti. Kreativni dvojac svojim dugotrajnim radom, trudom i voljom, dokazuje da i Hrvatska može imati europski zvuk, produkciju i kvalitetne aranžmane (pop, house, trance, techno, electro itd.). Ispunjava ih raditi remixeve jer vide smisao u tome što prenose dio underground produkcije kroz identitete urbanih izvođača. Do sada su surađivali oko remixeva s grupama i izvođačima kao što su Cubismo, Nina, ET, Ilan Kabiljo, Divas, Ivana Banfić, Renman i mnogi drugi….

O remixu i suradnji Željka Veverec /Mangroove  i Ivo T. Montina & Sven Gleđa / Cortex Team rekli su:

‘Odlučili smo se za ovaj ljetni remix Mangroove jer nam se svidjela pjesma “Tvoja” te smo upravo u toj izrazito atmosferičnoj pjesmi vidjeli potencijal zbog vokalne melodije i teksta koji im se podudaraju sa trenutnim stilom – progressive house, kojeg trenutno radimo za inozemno tržište.’ Ivo T. Montina


‘Zašto Mangroove ‘Tvoja’? Nismo dugo dvojili oko izbora pjesme za remix, pjesma ‘Tvoja’ ima sve elemente koji nam se uklapaju i u potpunosti podudaraju sa stilom kojeg radimo. Tekst, melodija i način pjevanja stopili su sa progressive house ritmom i dobili smo baš onu dimenziju i atmosferu koja je ovog ljeta osvojila uderground klubove diljem svijeta’ – Sven Gleđa

‘Tvoja’ je pjesma koja već u orginalnoj verziji zove na ples pa smo se pozivu da remiksiraju našu stvar Sven Gleđa i Ivo T. Montina iz Cortex Teama jako veselili.

Ovo nije prva naša pjesma koja dobiva remix verziju tako da smo sretni što ćemo uskoro imati malu kolekciju sjajnih remikseva.

Suradnje i remiksiranje uvijek su nova neočekivana iskustva i putovanja. Ova verzija uspjela je zadržati atmosferu, mističnost, melankoličnost orginala a opet pojačati njenu plesnost i odvesti je na neku novu razinu. Sada je samo na vama da zaplešete uz Tvoju! – Željka Veverec

Za video spot remixa korišteni su originalni kadrovi iz postojećeg spota ‘Tvoja’ uz kadrove Cortex teama dok se za montažu pobrinuo Tin Majnarić po njihovoj ideji!

TVOJA (CORTEX TEAM RMX) [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno