- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Nakon objavljena dva singla, Baltazari najavljuju svoj drugi studijski album novim singlom “Srećo”. Od izvrsne pjesme Treba nam ljubav gdje je bend pokazao veliku kvalitetu i potencijal kako izvođački tako i autorski sada nakon gotovo pet godina dolazi nam novi singl Srećo kojim najavljuju svoj prvi album intrigantnog naziva Pogled broj 13.
‘Srećo’ je pak lagana i atmosferična pjesma na Baltazar način koja nakon Treba nam ljubav pokazuje još jedno lice banda. Na ovoj pjesmi dobili su i pojačanje, jer, pridružili su im se vrhunski glazbenici Tina Kresnik na back vokalu i Yogi Lonich na slide gitari koji su pjesmi dali još bogatiji zvuk. Tina Kresnik odlična parira Leu Anđelkoviću koji je je jedan od najboljih rock vokala u našim krajevima, a njihov vokalni ples sjajno prati svojom slide gitarom legenda Yogi Lonich.
Baltazar, 2019. | Credit: Dallas promo
O samoj pjesmi Leo kaže: “Iz moje perspektive to je jedna od onih pjesama gdje ne znaš jel bi slušao glazbu, tekst ili gledao video. Mislim da smo kroz nju izbacili krik svih onih ljudi kojima je sreća zatvorila vrata, dali im tračak nade da će se vrata ipak otvoriti, ali i da nisu jedini koji svakodnevno kucaju na njih.”
Tekst i glazbu za pjesmu je napisao Tonči Horvat Hus, a on ju je zajedno s Leom Anđelkovićem i producirao.
Za video uradak pjesme Srećo ovaj put su momci iz Baltazara angažirali suradnika izvan granica hrvatske pod imenom Van Phan, a nakon što su pregledavanjem njegovih materijala našli “savršen spoj” za Sreću, odlučili su se ponovno vratiti animaciji. Vrlo jednostavan, ali lijep i emotivan spot neće vas ostaviti ravnodušnima, a spot svojim izričajem izvrsno pojačava već veliku ekspresivnu snagu same pjesme…
Nakon dugih 7 godina dečki ovim singlom najavljuju čvrst i žestok album, ali ipak su se odlučili najaviti ga “country-rock” pjesmom ‘Srećo’, laganicom koja izvrsno kontrira njihovom poznatom čvrstom rock izričaju. Drugi studijski album Baltazara Pogled broj 13 slušajte uskoro u izdanju diskografske kuće Dallas Records.