32 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Sir Paul McCartney najavio objavu novog albuma Egypt Station

Više od autora

- vl promo-
Dao je svoj doprinos glazbi na toliko nevjerojatnih načina, a ubrzo stiže i još jedan glazbeni korak dalje. Sir Paul McCartney će predstaviti svoj novi album Egypt Station, na kojem predstavlja svježi materijal prvi put nakon 5 godina i posljednjeg albuma “New”, iz 2013.

Album “Egypt Station” snimao se na potezu London – Los Angeles – Sussex, a kao najava izdanja predstavljena su već dva singla: “I Don’t Know” i “Come On To Me”. Hrvatskoj publici su dostupni na Deezeru, Google Playu i YouTubeu.

Izdanje dijeli naziv kao i jedna od Paulovih autorskih slika, a on je komentirao koja priča stoji iza imena albuma: “Svidjela mi se ta kombinacija riječi. “Egypt Station” počinje s prvom pjesmom na prvoj stanici i onda je svaka druga pjesma sljedeća stanica. Sve pjesme smo zatim posložili razmišljajući na taj način. Ja razmišljam o tome kao o idealnoj lokaciji, iz koje proizlazi glazba.”

Album donosi ukupno 14 pjesama, a kako je i objašnjeno, svaka predstavlja unikatnu destinaciju i trenutak u vremenu, nakon kojeg slijedi daljnje putovanje. Produkciju novog izdanja potpisuje Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters), osim jedne pjesme za čiju produkciju je zaslužan Ryan Tedder (OneRepublic).

Baš poput svih najava, Paulov glazbeni život je poprilično zanimljiva glazbena vožnja. Za početak je pomeo svijet sa svojim The Beatlesima, a nakon njih nastavio sa samostalnom glazbenom karijerom. Osim kao izvođač, on je i veoma uspješan skladatelj. Više od 2.200 izvođača širom svijeta napravilo je obradu popularne pjesme “Yesterday” koja je tako postala jedna od najobrađenijih pjesama na svijetu. Osim toga, nisu izostajale niti nagrade – osvojio je 18 nagrada Grammy, te je sudjelovao u radu na 32 pjesme koje su došle na prvo mjesto Billboard Hot 100 liste. Kruna karijere (barem zasad) je sigurno veliko priznanje koje je dobio od kraljice Elizabete koja ga je proglasila vitezom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno