U maloj gradskoj u tijeku je sjednica Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Vinkovaca. Na dnevnom redu, između ostaloga, točke su dnevnog reda sutrašnje sjednice vinkovačkog Gradskog vijeća te analiza rezultata predsjedničkih izbora.
Kako je istaknuo predsjednik GO HDZ-a Vinkovaca Mladen Karlić na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća među važnijim točkama svakako je ona koja se odnosi na novi Poduzetnički inkubator, koji bi uskoro trebao početi s radom, a prije toga odlukom Gradskog vijeća novi objekt treba predati na korištenje i upravljanje Tehnološkom parku Vinkovci.
Kada je riječ o predsjedničkim izborima koji su okončani u drugom krugu, 5. siječnja, pobjedom Zorana Milanovića, istaknuto je kako HDZ može biti zadovoljan rezultatom ostvarenim u Vinkovcima, gdje je kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u drugom krugu odnijela pobjedu.
“Želimo još jednom zahvaliti svim našim članovima, svim biračima, koji su dali glas našoj kandidatkinji. Mi smo ovdje pobijedili, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu”, istaknuo je Mladen Karlić dodavši kako se stranka sada priprema za unutarstranačke izbore.
“Večeras ćemo raspravljati i o tome tko će biti novi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice u Republici Hrvatskoj, a vjerujem u jednoglasnu potporu sadašnjem predsjedniku Andreju Plenkoviću jer mi mislimo da stvarno vodi stranku u dobrom smjeru, da je puno učinio kroz rad u stranci, ali i u hrvatskoj Vladi kao i na međunarodnom ugledu Republike Hrvatske tako da sigurno zaslužuje još jedan mandat. Vjerujemo kako će njegova pobjeda na unutarstranačkim, a onda i na parlamentarnim izborima, osigurati da se kroz nekoliko godina puno bolje i kvalitetnije živi u Hrvatskoj i da bi veliki broj građana koji su otišli raditi vani, mogao naći posao ovdje, da bi plaće mogle biti puno veće i da stvarno možemo očekivati jedan bolji život”, istaknuo je Mladen Karlić.