Susretom ministrice obrazovanja Blaženke Divjak s dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola iz pet slavonskih županija, jučer je započela nova turneja “Škole za život”. Nastavljene su tako posljednje pripreme za uvođenje kurikularne reforme u sve osnovne i srednje škole.

Cilj je turneje utvrditi gradivo o reformi te odgovoriti na preostala pitanja uoči početka nove školske godine, koja bi prema svim najavama trebala biti prilično zahtjevna. Naime, u reformu obrazovanja 9. rujna ulazi više od 150.000 učenika te više od 40.000 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u 1.300 škola.

“Pred nama je u sljedeća dva tjedna sedam skupova s ravnateljima. Paraleno ide još 250 skupova uživo koji će se popratiti i u virtualnim učionicama. Sve škole i učitelji dobit će podršku kroz cijelu prvu godinu izvođenja i nema razloga za odgodu Škole za život. Evaluacije pokazuju da je 82 posto roditelja učenika koji su sudjelovali u eksperimentalnom programu izuzetno zadovoljno sudjelovanjem djece u programu. Ravnatelji, nastavnici i suradnici svoje su kompetencije nakon provedenih edukacija u vritualnom i fizičkom obliku ocijenili vrlo dobrim. Svi rezultati pokazuju da smo na dobrome putu”, istaknula je ministrica Divjak.

Također, napomenula je da svim učenicima osnovnih škola država kupuje udžbenike i svima će biti isporučeni u isto vrijeme. U postupku je i nabava 26.500 prijenosnih računala za nastavnike, čija bi isporuka trebala krenuti krajem rujna. A do kraja ove godine ravnateljima bi trebalo biti isporučeno i 90.000 tableta s vijekom trajanja od četiri godine.