23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Školska godina za pamćenje: Učenici Glazbene škole Josipa Runjanina osvojili 66 nagrada

Više od autora

- vl promo-

Učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci sa svojim su mentorima i korepetitorima tijekom ove školske godine osvojili čak 66 nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Povodom ovog fantastičnog rezultata, danas je u prostorijama škole održana svečana dodjela nagrada

„Radi se o velikom uspjehu, nitko od učenika nije ostao bez nagrade, to treba znati prepoznati, ali i zahvaliti roditeljima, mentorima i učenicima kojima je ovo prekrasan vjetar u leđa. Zaslužili su predivno ljeto tijekom kojeg će napuniti baterije za sljedeću školsku godinu”, ponosno je izjavila Dinka Peti, ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

Od ogromnog broja osvojenih nagrada bitno je spomenuti kako je u 34 navrata osvojeno prvo mjesto, a učenici su bili drugi 27 puta, dok su pet puta osvojena treća mjesta.

„Siguran sam da su oni kroz svoj rad i trud tijekom cijele godine na najbolji način prezentirali svoju školi, ali i naš grad. Iznimno smo ponosni na našu glazbenu školu, na naše mentore, korepetitore i učenike što kroz svoj talent ostvaruju odlične rezultate na brojnim natjecanjima. Upućujem velike zahvale mentorima i roditeljima na podršci. Čestitam svima na izvrsnom rezultatu i želim im još više uspjeha u idućoj godini”, kazao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Među nagrađenima je bila mentorica Silvija Bauer koja je istaknula odličnu suradnju njezinih učenica Marte Culek i Marije Siladi. Riječ je o instrumentalisticama koje sviraju klavir, a mentorica je u njima prepoznala sinergiju i elokventnost te se napravio jedan kvalitetan klavirski duo.

„Pokazale su se kao odličan izbor, cure su ove godine na Primaveri u Bijeljini osvojile prvo mjesto s 99 bodova, a zanimljiva anegdota je ta da im je tijekom nastupa pukla žica, no borile su se kao lavice. Zatim su osvojile prvo mjesto na međunarodnom natjecanju Sergej Rahmanjinov u Sarajevu, a cijelu priču zaokružile su prvi mjestom s maksimalnih sto bodova na Festivalu pijanizma u Sremskoj Mitrovici”, zaključuje Bauer.

Ova škola trenutno ima predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski program, a u ovome trenutku ima više od 350 učenika. Ovim putem ravnateljica Peti poziva sve zainteresirane da im se pridruže i da dođu na audicije, a sve informacije možete pronaći na web stranici škole.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno