2 C
Vinkovci
Subota, 2. prosinca 2023.

Skrb o zdravlju i prehrani u DV Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Kada govorimo o vrijednostima u životu, uvijek na prvo mjesto stavljamo zdravlje, a kako bi s djecom mogli na pravilan način provoditi aktivnosti važne za zdravstveni odgoj, potrebno je prvo poći od odraslih, ističu u Dječjem vrtiću Vinkovci.

Zbog toga se u ovoj ustanovi na svojim mjesečnim stručnim aktivima osim s važnim temama iz područja odgoja i obrazovanja, odnedavno bave i temama vezanim za zdravlje.

„Tako su u veljači predavanja održale prehrambena tehnologinja i novoprimljena zdravstvena voditeljica, a imali smo priliku ponovno osvijestiti osnove našeg zdravlja, kako sačuvati zdravlje, kojim načinom življenja prevenirati bolesti, ali i kako sastaviti pravilan jelovnik, kojim namirnicama dati prednost, koliko je određena namirnica hranjiva i slično”, ističu u DV Vinkovci.Zdravstvena voditeljica, ističu, provodi antropometrijska mjerenja svakog djeteta, prati pravilan razvoj, vodi bilješke o svakom djetetu koje ima specifične potrebe hranjenja, u suradnji s odgojiteljima potiče, razvija, njeguje i doprinosi usvajanju kulturno – higijenskih navika kod djece i brine da budu osigurana optimalna sredstva za opću higijenu djece, a u planu su predavanja za roditelje i odgojitelje. Prehrambena djelatnica sastavlja jelovnik djece vodeći računa o svim energetskim vrijednostima namirnice, ali i posebno osmišljen jelovnik za djecu koja imaju alergije na određene namirnice.

„Tako vodimo brigu o pravilnoj ishrani djece, ali i individualnim prehrambenim potrebama svakog djeteta, a u skladu sa svim aktualnim smjernicama. Hranom se osigurava energija potrebna za rast, tjelesnu aktivnost i druge tjelesne funkcije, a njome se unose tvari koje izgrađuju i održavaju tijelo, pridonose održavanju tjelesne i mentalne kondicije i poboljšavaju otpornost prema bolestima”, ističu u DV Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno