22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 25. rujna 2023.

Slavenska mitologija tema ovogodišnjeg InBooka

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Danas u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci započinje sedmi po redu InBook. Kako su najavile organizatorice, ovogodišnjim programom dočarat će nam svijet slavenske mitologije, a sve počinje večeras u 18 sati.

Ljubitelji knjige i čitanja sigurno su s nestrpljenjem dočekali još jedno izdanje manifestacije InBook, manifestacije ispunjene razgovorima o literaturi, književnosti, glazbom, smijehom i dobrim društvom, prilagođenoj apsolutno svim uzrastima. I ovoga puta nam kroz tri večeri donosi zanimljiv i poučan sadržaj.

Danas, prve večeri, dvorište naše knjižnice ugostit će Lorenu Vlahovski, mladu producenticu koja se bavi interpretacijom mitova i priča. Svijet će slavenske mitologije približiti interaktivnom radionicom.

Druga večer na rasporedu je u srijedu, 25. kolovoza, kada glavnu ulogu imaju Iva Muškić, Petra Džinić, Luka Grbavac i Vera Blažević Krezić. Oni će svojim prikazom slavenske/slavonske mitologije približiti utjecaj mitoloških priča na hrvatske folklorne običaje i narodne priče.

Posljednje večeri, 27. kolovoza, uživat ćemo u onome što život obogaćuje, a to je slušanje priča. Tu će večer obogatiti pripovjedačica bajki (u ovome slučaju mitova) Jasna Held.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno