- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Na Prvenstvu Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Sloveniji od 6. do 8. prosinca, a na kojemu nastupa ukupno 714 natjecatelja iz 7 nacionalnih timova Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunjske, Crne Gore i Cipra, Josip Slaviček, član Karate kluba Vinkovci, ostvario je izvrstan rezultat.

S ukupno 5 borbi u iznimno jakoj konkurenciji od 26 natjecatelja, Josip je ostvario 3 pobjede i 2 poraza te zauzeo 5. mjesto na Prvenstvu Balkana u kategoriji kadeta – 52 kilograma.

U svom prvom nastupu za reprezentaciju Hrvatske pokazao je veliku dominaciju pobijedivši predstavnika Crne Gore u prvom kolu s visokih 8:0. U drugom kolu atraktivnim nastupom pobijedio je predstavnika iz Bosne i Hercegovine rezultatom 6:0. U trećem kolu tijesno je izgubio s rezultatom 0:1 od predstavnika Bosne i Hercegovine koji je ušao u finale i time Josipu osigurao dodatne borbe za brončano odličje. U idućem kolu, u repasažu, hrabrom borbom Josip pobjeđuje predstavnika Srbije nakon odluke sudaca s rezultatom 5:0.

Nakon toga, uslijedila je borba za 3. mjesto gdje je Josip izgubio rezultatom 1:6 od predstavnika iz Crne Gore te na kraju zauzima 5. mjesto.

Peto mjesto s Prvenstva Balkana je ogroman rezultat za borca koji prvi put nastupa za reprezentaciju, a za Karate klub Vinkovce jedna velika potvrda da stručnim i kvalitetnim radom stvara vrhunske natjecatelje i rezultate na ponos gradu Vinkovcima i cijeloj Hrvatskoj.