-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Slavni izraelski autor izdvojio grupu Ogenj kao savršenog kandidata za pobjedu na Euroviziji

Više od autora

- vl promo-


Ovogodišnji gost nedavno održane MAKK konferencije, Doron Medalie, izdvojio je pjesmu “Kaj nebi bilo” za sam vrh Eurovizije…

Ogenj, divlja rock’n’roll mašina nevjerojatnom energijom i iskrenim, pitkim i autentičnim tekstovima na izvornom kajkavskom još od samog osnutka oduševljavaju publiku diljem Lijepe naše i Europe.

Njihovu autentičnost prepoznali su publika, kritika, matična diskografska kuća Dancing Bear, ali i svjetski glazbeni stručnjaci. Upravo je izraelski autor Doron Medalie, ovogodišnji gost MAKK konferencije, glazbeni profesionalac s više od 500 napisanih pjesama, jedan od vodećih autora u Izraelu te autor pobjedničke pjesme ”Toy” u izvedbi Nette na Euroviziji 2018., izdvojio Ogenj kao hrvatsko glazbeno ime nevjerojatnog potencijala.

Kako prenosi specijalizirani portal Glazba.hr, Medalie je u sklopu svoje radionice “Listening session with Eurosong winner” preslušavao prijavljene pjesme domaćih glazbenika te ga je posebno oduševila pjesma grupe Ogenj za koju smatra da nosi formulu pobjedničke skladbe. Kako je istaknuo, pobjednička pjesma uvijek donosi nešto čudesno i autentično, a upravo to prepoznaje u pjesmi ”Kaj nebi bilo” te ju vidi u plasmanu među top 3 pjesme na Euroviziji kada bi ju Hrvatska poslala na natjecanje.

“U nama je uvijek tinjala ta želja za “nedostižnim”, za postizanjem ciljeva koji nam se u početku čine nemogućim. Trenutno je Ogenj sazrio dovoljno da učini sljedeći korak. Možda je to Eurovizija, možda svjetska turneja, a možda dijeljenje svojih radosti po klubovima i mjestima regije. Ovakva čast, biti pohvaljen od strane struke daje izniman vjetar u leđa. Makar bilo i neskromno – znali smo da imamo materijala za nešto više” s veseljem poručuju Ogenj.

OGENJ, 2022 | foto: Dino Šef

Trenutno aktivni kao četveročlani sastav, kojeg sada čini ponešto izmijenjena postava, Ogenj i dalje gazi i ne da se smesti! Formaciju benda trenutno čine Tomislav Mihac Kovačic na vokalu, Denis Kuzel na bubnjevima, Petar Šimčić na gitari te sada i novi član Leonardo Ivačić na basu (inače brucoš na Akademiji dramske umjetnosti). Bend je još uvijek u potrazi za novim gudačem kako bi začinili čitavu priču, ali usprkos tome pripremaju nove pjesme koje će usviravati na nadolazećim nastupima. Naime, trenutno se pripremaju za niz božićnih svirki koje startaju od 16. PROSINCA U VINKOVCIMA (SALOON), 17. prosinca na Adventu u Križevcima, 23. prosinca u Orahovici te 30. prosinca u Čakovcu.

Podsjećamo kako su Ogenj poput tsunamija preplavili sve koncertne pozornice, a tijekom posljednjih nekoliko godina Ogenj je trijumfirao na glazbenoj sceni s čak dvije nagrade Porin, za najbolji etno album “Domaj” i najboljeg novog izvođača. Uz hvaljeni prvijenac koji je objavljen za diskografsku kuću Dancing Bear, vatrena četvorka svoj je status potvrdila drugim studijskim izdanjem ”Si kak jen” (Dancing Bear, 2020.) koji je također bio nominiran za Porin 2021. godine, ovaj put u kategoriji najboljeg World Music albuma. Kroz zreliji i studiozniji pristup, Ogenj su ovim sjajnim i hvaljenim albumom uspjeli utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak  kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno