13 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Slavonija dolazi na 11. Međunarodni Dunavfest

Više od autora

- vl promo-Danas je u njemačkom gradu Ulmu i Neu-Ulmu, saveznoj državi Baden-Württemberg, započeo 11. po redu Međunarodni Dunavfest.

Festival traje do 15. lipnja te će u tom razdoblju postati svojevrstan izlog međunarodnih partnerstva dunavskih zemalja i mjesto kulturalnih susreta. U središtu festivala nalazi se zamisao o međunarodnoj kulturalnoj suradnji Europe i jačanju jedinstva dunavskih regija.

Kulturno-umjetnički dio programa nudi mješavinu glazbe, plesa, književnosti i izložbi preko kojih dunavske zemlje prenose svoje kulturološke poruke, a prilagođen je svim uzrastima. Središnji dio Dunavfesta je Tržnica kultura na kojoj posjetitelji mogu nabaviti autentične rukotvorine, isprobati kulinarske specijalitete ili uživati u tradicionalnoj glazbi različitih zemalja.

Dunavfest nije ograničen na podije i tržnice. U mnogim društvenim projektima, otvara se mogućnost sklapanja novih prijateljstava i stvaranja prostora za razmjenu iskustava, kao što je to slučaj u Međunarodnom kampu za mlade.

Na festivalu će sudjelovati gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima, zatim župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić sa suradnicima i predstavnici gradske agencije VIA. Ovo je, također izvrsna prilika za razmjenu ideja s europskim gospodarstvenicima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno