14 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Slavonija kotira u sredini tablice, a u Soljanima se uvelike ulaže u infrastrukturu

Više od autora

- vl promo-

NK Slavonija Soljani trenutno se natječe u MŽNL Osijek-Vinkovci. Klub je prvi dio sezone završio na desetom mjestu u konkurenciji od 18 klubova. U sedam utakmica ostvarena je pobjeda, upisan je isti broj poraza, kao i tri remija. Osvrt na polusezonu dao je trener Milan Matijević, koji je najavio i proljetne ciljeve.

„S plasmanom u sredini tablice trenutno smo zadovoljni. Imali smo određenih problema s kadrom. Neki su bili ozlijeđeni, neki su bili na putu, dok su određeni igrači otišli u vojne misije. Međutim, i drugi klubovi imaju slične probleme. Svakako imamo ambicije ostati stabilan ligaš u MŽNL”, kazao je.

FOTO: NK Slavonija Soljani

Također, bitno je spomenuti kako je Slavonija osvojila Kup NS Županja, zahvaljujući pobjedi u finalu nad NK Tomislav Cerna rezultatom 3:1. Polusezona je samim time još više uspješnija, a velika je želja izboriti pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa. To će ostvariti finalisti županijskog kupa, ali klub će svakako pokušati postati i prvakom u ovom natjecanju. Kako bi se što bolje pripremili za proljetni dio sezone, igrači Slavonije 14. siječnja započeli su s pripremama.

„Napravio sam plan i program rada koji se sastoji od 42 radna dana, dogovorili smo pet pripremnih utakmica, a tijekom cijelih priprema odradit ćemo 23 treninga i imati 13 slobodnih dana”, istaknuo je pedantni trener.


FOTO: NK Slavonija Soljani

Do sada su ostvarene pobjede u provjerama protiv NK Zrinski Bošnjaci (3:1), NK Posavac Posavski Podgajci (2:1), a jedini poraz doživljen je u Županji kod NK Graničar (2:0). Do kraja priprema na rasporedu je utakmica protiv NK Otok, kao i generalka 17. veljače  protiv NK Vrbanja. Slavonija konstantno ulaže u infrastrukturu, ranije je postavljena rasvjeta, a u ovoj sezoni radi se novi travnjak na igralištu, pa samim time svoje domaće utakmice igra u Vrbanji.

FOTO: NK Slavonija Soljani

„Klub nam je izašao u susret i cijeli trenažni proces radimo kod njih. Prvi dio priprema odradili smo u dvorani u Soljanima. Trudimo se, ali svakako bi bilo bolje da je veći odaziv na treninzima. Kadar nam čine pripadnici policije, vojske, a neki su i privatnici. Međutim, svi koji dolaze na treninge daju svoj maksimum.”

Za kraj, s trenerom momčadi iz Soljana porazgovarali smo o problematici velikog broja klubova u najbrojnijoj ligi u Hrvata.

„Osobno sam jedan od onih koji se slažu da je u redu da se liga skrati. Trenutno po tablici trebalo bi ispasti pet klubova, što je puno. Također, smatram da je ova liga dosta kvalitetna, a ove godine je sigurno 25-30% jača u odnosu na lanjsko izdanje. Sve utakmice su teške, ali ako se dobro pripremimo, nadam se da će sve biti u redu”, zaključio je Matijević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno