11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Sleepyheads prije Punčki

Više od autora

- vl promo-PUNČKE

Naš najpoznatiji indie rock trio PUNČKE održat će koncertnu promociju najnovijeg hvaljenog albuma ‘Ništa nije kako se čini’ u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 14. svibnja 2016. Ususret koncertu poznata je lista gostiju koja uključuje postavu glazbenika koji su se našli i na albumu, kao i predgrupu SLEEPYHEADS.

Nakon odličnog prvijenca ‘Sunčano s povremenom naoblakom’ koji je Punčke stavio pod povećalo, drugi album ‘Ništa nije kako se čini’ još jednom Punčke svrstava na sam vrh regionalne scene. Album odmotava glazbenu priču punu gostovanja, a svi oni će se pridružiti zagrebačkom koncertu. To su Goran Nježić i Sven Sorić iz benda ###, Dora Kramar na violončelu, Dunja Ercegović poznatija kao Lovely Quinces, te Ana Uzelac dolaze kao prateći vokali dok će za zborsko pjevanje biti zadužene Jelena Ćosić Žbulj, Barbara Kajin i Željka Gačić.

Kao predgrupa nastupit će zagrebački bend Sleepyheads. Svoje iskustvo su sublimirali su u sjajnom debiju ‘The Swirling Thoughts Of…’ koji je dobio pohvale zbog svojih jednostavih tema i čistog zvuka, a kritika karakterizira album kao alternativni rock prepun zanimljivih melodija koji ponekad gazi u psohodeliju ili funk. Bend utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih se voli gitaristička glazba devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali u osnovi su bubanj, bas, gitare i glas, indie rock koji je ponekad indie pop, ali više od svega rock and roll. Iznimno ishvaljen od regionalne publike album Sleepyheadsa našao se u top 10 na nekoliko godišnjih lista.

SLEEPYHEADS
SLEEPYHEADS

Novih deset pjesama na albumu ‘Ništa nije kako se čini’ pokazuje razvitak Punčki, podebljan jakim gostovanjima, a kritika hvali drugi studijski uradak te snažan i iskren rock koji su predstavile Lucija, Ruby i Anja, te album navodi kao jedno od ključnih novih izdanja hrvatske rock scene.

Prepoznatljiv zvuk Punčki na ovom albumu je čvršći, a uz upečatljive tekstove, pokazuju svoju vitalnost i rast, te su uz potpuno ogoljene emocije i kroz svaku od deset pjesama ispričale jednu sferu svoga života. Novi album govori o objektivizaciji pojedinca, osjećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu koji se događa svakodnevno, ali ga rijetko tko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima olako, pa Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Već prije najavljen singlovima ‘Ocean’ i ‘Sve je protov nas’, te najnovijim ‘U mraku’, album kroz pjesme kao što su nabrijana ‘Tako je bolje’, paranoična ‘Oni su tu’, ‘Još jedan dan’ sa snažnom porukom, ljubavnu ‘Jasna’, te ‘Snjegovi’, ‘Olovo’ ili naslovnu ‘Ništa nije kako se čini’ u nešto više od pola sata donose iskrenu priču Punčki.

Novi album nastavak je rada koji je Punčke zadnjih godina svrstao u najtraženije bendove u regiji, a koncertna promocija na rasporedu je u subotu 14. svibnja u Tvornici.

VIDEO / PUNČKE: PROTIV NAS

VIDEO / SLEEPYHEADS: SUNDAY

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno