Prilikom granične kontrole putnika u vlaku na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 7. srpnja, oko 00,30 sati, 27-godišnji državljanin Slovenije dragovoljno je policijskim službenicima predao pvc paketiće u kojima se nalazilo oko 0,8 g opojne droge MDMA i oko 32 g gljiva psilocibin.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 27-godišnji državljanin Slovenije je uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedinicu policije.

Nakon dojave 38-godišnjakinje iz Vinkovaca, 6. srpnja oko 20 sati, kako je na ulici, na biciklu kojim je upravljao mlađi muškarac prepoznala obješenu vlastitu torbicu, a potom se dolaskom u obiteljsku kuću u ulici A. Kačića u Vinkovcima uvjerila kako joj nedostaje i nekoliko predmeta iz kuće, policijska ophodnja ubrzo je pronašla i uhitila muškarca na biciklu.

U službenim prostorijama policije utvrđen je identitet osobe.

Utvrđeno je kako se radi o 31-godišnjaku iz Mirkovaca nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Prema saznanjima iz kriminalističkog istraživanja, 31-godišnjak je u večernjim satima 6. srpnja iz obiteljske kuće 38-godišnjakinje u ulici A. Kačića u Vinkovcima otuđio torbicu u kojoj se nalazio novčanik s novcima i osobnim ispravama 38-godišnjakinje, kao i mobilni telefon, ručni sat te nekoliko predmeta male novčane vrijednosti.

Otuđeni predmeti su vraćeni vlasnici, dok je 31-godišnjak, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Stanje u prometu

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata dogodile su se tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Babina Greda, Šiškovci).