Foto: Neža Bukovec
Lelee je novi glazbeno ime na slovenskoj a riječ je o triju koji dolazi iz Ljubljane i koji su u svibnju ove godine objavili svoja prva dva singla naslovljeni “FU2” i “Fasciniran (sum od mnogu lugje)”! Sada, krajem rujna stižu nove dvije, “Izvan sebe” i Kopnež” snimljene u sklopu Klubskog maratona koji podržava mlade i neafirimirane slovenske glazbenike a već 20 godina ide u sklopu Radio študenta, najstarije studentske radio postaje u Europi.
Da se posdjetimo: Lelee čine Jelena (Trus!, Škrip, Borghesia), Damjan (Rush to Relax, Molokai) i Jan (Kalu), glazbenici sa ex-yu korijenima (od Bitole preko Beograda i Zagreba do Ljubljane), koji su već neko vrijeme aktivni na ljubljanskoj nezavisnoj sceni i sada sa velikim entuzijazmom zajedno kreću u novu zajedničku glazbenu avanturu.
Bend nije opterećen žanrovskim oznakama, nego jednostavno vjeruje u iskrenu gitarsku muziku, što se  može i čuti u prvom objavljenom materijalu. Tekstovi su naravno bitni i zato nije slučajno da bend pjeva u svojim različitim maternjim jezicima.
Ovo je tek početak za Lelee. Band želi što više nastupati i što prije izdati svoju prvu ploču. Samo hrabro i s puno dobre glazbe ćemo prevladati ova čudna vremena i na tom putu Lelee ne želi propustiti ama baš ništa.