Foto: Rush to Relax press | Bandcamp
Ljubljanski solo projekat sa makedonskim korjenima zovu se Rush to Relax i predstavljaju novi živi nastup koji je snimljen u ljubljanskoj biciklističkoj radionici Loose Cycles. Rush to Relax već nekoliko godina sviraju pod utjecajem globalne DIY rock ‘n’ roll nasljeđa, što je u konačnici i dovelo do ovog posebnog koncerta kojeg vam danas predstavljamo.
Projekt se u biti temelji kao “one man band” no za ovu priliku Rush to Relax postali kvartet: osim Damjana Manevskog, autora projekta, u trenutnu formaciju čine Jan Cizej na bas gitari (Morvern), Erik Kerpan na gitari (Long Dumb Voices) i Vasja Onič na bubnjevima (persons from porlockujma). Sada kao četvorka, Rush to Relax okreću novu stranicu na svom glazbenom putu. 
Video je doživio svoju premijeru u sklopu novogodišnjeg programa Čao 2020 skopskog kluba MKC Skopje, a sada je dostupan i na Youtube kanalu. Za pripremu zvuka se pobrinuo Klemen Tehovnik (Haiku Garden), a za kompletnu video produkciju i režiju je bio zadužen Nikolaj Mulej (persons from porlock).
Rush to Relax možete pratiti na BandcampuInstagramu, i Youtubu. Nedavno je na kompilaciji Nije se desilo bila objavljena i nova pjesma Mirno mesto koja je izišla za beogradsku izdavačku kuću Pop Depresija/Kišobran.