U Močvaru u ponedjeljak 10. rujna stiže tri metal banda: američki Primitive Man i 16 a uz njih će nastupiti i zagrebačko-karlovački Left To Starve. Početak koncerta je u 21 sat a cijene ulaznica su 60 kn dok će na dan koncerta stojati 20 kn više.

PRIMITIVE MAN (SAD)
Web: FacebookBandcamp

Tročlani sludge metal bend iz Denvera osnovan je 2012. godine i već od samog starta visoko kotira na sludge sceni. Čim su krenuli s radom na prvom albumu, potpisali su za poznate diskografe Relapse Records. Pod njima su izdali full length izdanja Scorn (2013) te nedavni Caustic (2017), te sa strane imaju još nekoliko splitova s bendovima poput Sea Bastard, Hexis i Northless. Tematika pjesama je nihilistički nastrojena te je muzički stil u potpunosti utjelovio tu tematiku kroz svoj grubi, žestoki i masivni zvuk.

16 (SAD)
Web: FacebookBandcamp

Jedni od pionira navedenog podžanra, skupa s bendovima kao što su Eyehategod, Crowbar i Acid Bath. Bend je utemeljen sada već davne 1992. godine u Los Angelesu te iza sebe ima 7 full length izdanja. Bend je prošao kroz nekoliko promjena u postavi te su 2004. godine prestali biti aktivni, da bi se 2007. vratili i potpisali ugovor sa diskografima Relapse Records. Masni, down tuned rifovi prepuni feedbacka udaraju tamo di treba, drito u glavu! Kombinacija hardcore punka, thrasha i sludgea neće vas ostaviti ravnodušnima. Tako se bend opisuje, a mi im potpuno vjerujemo da će tako nešto prikazati i u Močvari.

LEFT TO STARVE  (Zagreb/Karlovac)
Web: Bandcamp

Domaći crust/punk/sludgeri već su se afirmirali na sceni, i dobili su priliku otvoriti za Primitive Man i 16, što samo po sebi dovoljno govori o njihovoj kvaliteti i ambicijama.

Klub Močvara nije organizator koncerta. Za dodatne upite javite se na subson.events@gmail.com.