Foto: Polak Media press
Zagrebački bend Zebas predstavlja se novim zvukom, koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea. Ova skupina glazbenih romantičara predstavlja živi organizam koji se iz dana u dan razvija i mijenja oblike. Bend konstantno radi na novim materijalima i priprema se za koncertnu sezonu jednom kad ove virusne nedaće prođu.
Od siječnja ove godine, Zebas su objavili tri singla, “U obilasku”“Možda već sutra” i “Nastavi plivati”, koji su već našli svoje mjesto na radio stanicama. Singlove su popratili i zanimljivim video spotovima. Zebas su nastupili u finalu ovogodišnjeg HGF-a, jednog od najdugovječnijih regionalnih festivala nove glazbe, i osvojili prvo mjesto.
Tekstovi i glazba Luke Zebe, pjevača i gitarista, te vibrantna glazbena forma u čijem stvaranju zajednički sudjeluje cijeli bend – Matej Zeba – gitara, Matej Emer – bas, Roman Kovacs – bubnjevi i Jakob Filić – klavijature, vode nas ljubavnim putovanjima, osobnim traženjima i društvenim razmatranjima na nepretenciozan način – od plesnih ritmova do suvremenih balada u kompaktnoj formi za moderno vrijeme.
Zebas vas zovu da se odvažite i putujete s njima.
Za kraj godine Zebas pripremaju i četvrti singl nakon kojeg sljedi objava prvog EP-a.
DEEZER
SPOTIFY
APPLE
YOUTUBE