Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti. Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači se dobro razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi te nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu, za stranicu saveza je izjavio Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

Prekine li Izvršni odbor HNS-a, ili nastavi, sezonu Prve HNL, Liga 10 neće se širiti. Potvrdio je to za medije predsjednik HNS-a Davor Šuker, nakon što je Izvršni odbor HNS-a prebacio svoju sjednicu za srijedu.

Naime, danas će se Nacionalni stožer sastati s Državnim uredom za šport, gdje će se usvojiti smjernice za hrvatski sport. Ukoliko Nacionalni stožer da “zeleno svijetlo”, Prva HNL će se jedina nastaviti, dok će se sve ostale lige prekinuti.

Pritom bi Šibenik postao prvoligaš umjesto posljednjeplasiranog iz Prve HNL, dok bi se za popunu elitnog ranga igrale kvalifikacije, ukoliko Orijent dobije licencu za Kantridu, protiv devetoplasiranog kluba Prve HNL.

Do jučer je aktualan datum za početak nastavka Prve HNL bio 30. svibanj, sada je moguće da se datum prolongira za tjedan dana.