Foto: Disney / LucasFilm press
Disney+, zamišljen kao platforma za objedinjenje Disneyevih različitih sadržaja i intelektualnog vlasništva, ovaj streaming servis je još prije trenutne krize uvjetovane coronavirusom počeo važiti kao “slamka spasa” svakom manje uspješnom projektu iz Disney studija. Među prvim koji je navodno trebao preseliti na ovu platformu trebao je biti i nastavka filma “Solo: A Star Wars Story”.
O nastavku se špekuliralo još otkako je “Solo” izašao i neslavno prošao na kino blagajnama 2018. godine, te unatoč pričama o nastavku, jedan od scenarista Jonathan Kasdan, svojom je izjavom raspršio nade u to: “Mislim da se niko ne bavi nastavkom za film “Solo”. Mislim da bi igrani film sada teško bilo “prodati”, a raspored Ratove zvijezda na Disney+ je zatrpan.”.
LucasFilmu i Disneyju ne treba profesionalna analiza mnjenja stanovništva da bi potvrdili da interes jednostavno ne postoji za nastavak Solo: A Star Wars Story, izuzev kod nekolice poklonika tog naslova. Nakon što je LucasFilm otpustio prvobitni kreativni dvojac, Christophera Millera i Philla Lorda i to gotovo u trenutku kada su ova dvojica završavali snimanje, doveli su veterana Rona Howarda da ponovno snimi gotovo dvije trećine filma. Za prvo snimanje utrošeno je 250 milijuna, nakon čega je Howard potrošio još 300 milijuna dolara dok je nesretni “Solo” u konačnici utržio 393 milijuna. Posve nedostatno da u Dissneyu i LucasFilmu razmišlja o njegovom nastavku.
Kada još svemu dodamo činjenicu kako se na kraju filma “Solo” pojavljuje i Darth Maul kojega je pradavno “na pola presjekao” Obi-Wan Kenobi još u “Fantomskoj prijetnji” dok je i budući Dart Vader bio dijete, ne čudi da se odustalo od razmrsivanja klupka koje teško može dovesti do nekakvog zadovoljavajućeg kraja.