12 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Smolković: Glavni cilj kluba je osvajanje prvog mjesta i plasman u viši rang

Više od autora

- vl promo-

Ženski rukometni klub Vinkovci završio je jesenski dio polusezone kao vodeća ekipa u 3. HRL – Istok. Naše rukometašice u sedam utakmica osvojile su deset bodova, a o odigranoj polusezoni, kao i o budućim ciljevima, porazgovarali smo s Goranom Smolkovićem, predsjednikom kluba.

„Prije početka sezone postavili smo si ciljeve, a to je bilo osvajanje prvog mjesta i plasman u viši rang. Inače, prije dvije godine igrali smo tu ligu, ispali smo, ali idemo s ciljem povratka tamo gdje nam je mjesto. Doveli smo pojačanja, i s kadrom koji smo imali, uspjeli smo biti jesenski prvaci. Radimo na još nekim pojačanjima kako bi što lakše ispunili cilj”, ističe čelni čovjek kluba.

FOTO: ŽRK Vinkovci

Veliki su problem tijekom prvog dijela sezone bile, ističe Smolković, ozljede koje su pratile rukometašice. Također, klub je morao odgoditi dvije utakmice, a neočekivani poraz zabilježen je jedino u susretu protiv ŽRK Darda. Osim tog dvoboja, naše predstavnice nisu uspjele doći do bodova protiv treće ekipe ŽRK Osijeka, ali za osječku ekipu igrale su poneke igračice koje igraju i drugu ligu. Ostatak konkurencije nije bio toliko izazovan, što dovoljno govori činjenica da su Vinkovčanke upisale pobjede u preostalim utakmicama.

„Želimo oformiti svoju kadetsku školu rukometa kako bismo u budućnosti složili kadar kojeg čine naše mlade rukometašice, a onda možemo misliti i o još većem plasmanu”, dodaje.FOTO: ŽRK Vinkovci

Proljetni dio sezone započet će 9. ožujka, tako da će seniorke s treninzima krenuti krajem siječnja ili početkom veljače. Međutim, cijelo vrijeme radit će se s mlađim kadetkinjama.

„U klubu trenutno imamo oko 80 članica. Uvjeti za treniranje su zadovoljavajući, imamo tri termina u dvorani u Novom Selu, kao i tri termina za kadetkinje na Lapovcima. To je sasvim dovoljno za ovo što nam sada treba, ali vjerojatno će nam u budućnosti trebati više termina”, govori Smolković.

FOTO: ŽRK Vinkovci

Iako je jedno vrijeme u klubu djelovala i muška momčad u mlađim kategorijama, to više nije slučaj. ŽRK Vinkovci nastavio se baviti promocijom ženskog sporta, dok su dječaci otišli u RK Bjelin Spačvu. Međutim, klub trenutno ima i školu rukometa za djevojčice od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a u njoj trenira 15-ak igračica koje su nedavno odigrale svoju prvu prijateljsku utakmicu. U cijelom klubu trenutno radi pet trenera, tu su kineziolozi, a Bjelin Spačva također ustupa pojedine trenere kako bi se rad olakšao. Također, želja je u budućnosti odškolovati pojedine igračice u zalasku karijere te da one jednog dana budu trenerice koje će pomoći djeci u sazrijevanju.

FOTO: ŽRK Vinkovci

„Dođite, pridružite se klubu, rukomet je lijep sport. Ništa nije obavezno, prvih mjesec dana nudimo trenere i obuku bez ikakve članarine, a kome će se svidjeti, neka ostane. Ako ne, svatko može probati s nekim drugim sportom koji će mu kasnije odgovarati. Javite se na društvenim mrežama ŽRK Vinkovci”, zaključuje Smolković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno