Policija je tijekom proteklih 48 sati evidentirala šest prometnih nesreća, od kojih se jedna prometna nesreća sa dvije teže ozlijeđene osobe dogodila u Gunji i pet prometnih nesreća sa materijalnom štetom kao posljedicom u Vinkovcima, Vukovaru, Bošnjacima, Tovarniki i Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo.

Posebno su izdvojili prometnu nesreću koja se dogodila, u srijedu, 10. lipnja, oko 8 sati i 30 minuta u Županji, na križanju triju županjskih ulica (odvojak ulice J.J. Strosmssmayera, ulice Ilirskog preporoda i Trga profesora Martina Robotića) i u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Upravljajući osobnim motornim vozilom županjskih registarskih oznaka 64. godišnjak iz Županje udario je u drugo propisno parkirano vozilo, također županjskih registarskih oznaka. Kako 64. godišnjak nije davao znake života medicinsku pomoć su mu pokušali pružiti prisutni prolaznici te policijski službenici koji su došlo na mjesto događaja. Naposljetku su na mjestu događaja djelatnici HMP Županja konstatirali smrt 64. godišnjaka, a nakon obdukcije koja će se obaviti danas utvrditi će se i okolnosti smrti.

Također 11. lipnja oko 20,30 sati u širem području mjesta Gunja, na nerazvrstanoj cesti uz rijeku Savu, policija je svjedočila negativnom trendu mladih prekršitelja, odnosno učestalosti njihovih nepoštivanja prometnih propisa.

Mlađi maloljetnik (15) iz Gunje upravljao je osobnim motornim vozilom županjskih registarskih oznaka prije prava na upravljanje motornim vozilima i pritom je u vozilu prevozio drugog maloljetnika, 16. godišnjaka iz Rajeva Sela. Uslijed nevještog upravljanja vozilom 15. godišnjak je sletio s makadamske ceste, udario vozilom u drvo gdje se i zaustavilo kretanje vozila. Oba maloljetnika su po HMP Drenovci prevezena u OŽB Vinkovci, gdje su im nakon ukazane liječničke pomoći ozljede okvalificirane kao teške. Policija je na mjestu događaja obavila očevid te će poduzeti daljnje zakonom predviđene mjere.

Od težih kršenja prometnih propisa iz policije su izdvojili:

U Vukovaru, Trpinjska cesta, 11. lipnja oko 23,35 sati, u prometu na cesti je zatečen 38. godišnjak iz Vukovara kojemu je pri nadzoru utvrđeno da upravlja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u nedozvoljenoj količini (2,01 g/kg alkohola u organizmu) te sa isteklom vozačkom dozvolom.

Na približnoj lokaciji u Vukovaru, Trpinjska cesta, 12. lipnja oko 02,00 sati, u prometu na cesti je zatečen 30. godišnjak iz Pačetina kojemu je pri nadzoru utvrđeno da upravlja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u nedozvoljenoj količini (2,28 g/kg alkohola u organizmu).

Zatekli su i vozača pod utjecajem alkohola u Vinkovcima, u ulici Bana Jelačića. U ranim jutarnjim satima, 12. lipnja na cesti kao vozač motornog vozila zatečen je 26. godišnjak iz Ivankova, koji je pritom imao alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini (0,72 g/kg) te nije stekao uvjete za upravljanje motornim vozilima (nema položen vozački ispit).

Također u Vinkovcima, Zagrebačka ulica, 11. lipnja iza 17 sati, 47. godišnjak iz Vinkovaca je upravljajući motornim vozilom prouzročio prometnu nesreću udarom u drugo vozilo koje je bilo parkirano, vlasništvo 80. godišnjakinje iz Vinkovaca te se udaljio s tog mjesta u namjeri izbjegavanja odgovornosti koje bi proizašle u takvom prometnom incidentu. Policija je 47. godišnjaka nedugo potom pronašla u ugostiteljskom objektu u Vinkovcima, u ulici Kneza Mislava, kako konzumira alkohol. U skladu sa odredbama primjenjujućih Zakona 47. godišnjak iz Vinkovaca će biti prekršajno prijavljen.

Prema svim vozačima koji su istaknuti zbog okolnosti u kojima su zatečeni primjenjene su mjere isključenja iz cestovnog prometa te smještanje u posebne prostorije do otrežnjenja.