15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

“So Typically Now” – cinični ljetni hit američke kantautorice U.S. Girls

Više od autora

- vl promo-

U.S. Girls pseudonim je sjevernoameričke multidisciplinarne i eksperimentalne pop umjetnice Meg Remy. Njezina proslavljena diskografija obuhvaća 15 godina od ranih eksperimentalnih radova objavljenih na etiketi Siltbreeze, i uključuje tri nagrađivana albuma u izdanju njezine izdavačke kuće 4AD: “Half Free” (2015.), “In A Poem Unlimited” (2018.) i “Heavy Light” (2020).

“So Typically Now” (28.07.22. / 4AD) novi je singl U.S. Girls, prvi nakon skoro dvije godine diskografske pauze (Santa Stay Home). Zbog njezine tematike, neki su pjesmu već opisali kao najciničniji hit ljeta. Pjesma pametno parodira kasne faze kapitalizma, tematski je gorka, ali laka za progutati zahvaljujući besprijekorno produciranom, beskrajno privlačnom instrumentalu i Remyjinom nevjerojatnom talentu za stvaranje glazbe koja se na prvu uvači u uho. Ovaj put potpomognuta pratećim vokalom Kylea Kidda, cilja na korporativnu pohlepu koja gura industriju nekretnina prema još jednom neizbježnom slomu na račun svih osim zemljišnih gospodara i poduzetnika.

Prateći video (u vlastitoj režiji) prikazuje veselo gradilište i radnike, ali na njegovom kraju vidimo da ništa zapravo nije napravljeno. Ovom zabavnom elektropop pjesmom U.S. Girls komentira ozbiljnu temu aktualnu mnogima, puno je zabavnija od socio-ekonomskih komentara, a opet pogađa baš tamo gdje i kako treba.


Podrijetlom iz Illinoisa, Meg Remy etablirana je kao jedna od najpriznatijih tekstopisaca i izvođača koji su izašli iz eklektične underground glazbene scene Toronta gdje trenutno živi. Kao U.S. Girls prvi put se pojavljuje 2007. godine, a već tada je u dotadašnjoj karijeri imala barem četiri uspješna glazbena projekta.

Na brojnim turnejama po Europi i Sjevernoj Americi, stekla je reputaciju svojim politički oštroumnim komentarima i kazališnim nastupima sa svojim proširenim sastavom U.S. Girls, kojeg je časopis Paste 2018. godine proglasio najboljim nastupom uživo. Tijekom tog vremena Remy se bavila vizualnom umjetnošću, izlažući kolažne radove i režirajući nekoliko glazbenih videospotova i drugih videoumjetničkih djela, uključujući njezin kratki film “Woman’s Advocate” (2014.), u kojem je također nastupila. Prošle godine objavila je i svoju prvu knjigu, memoare pod nazivom “Begin By Telling”.

“So Typically Now” može biti soundtack ljeta, ambiciozan elektropop hit koji, u cijelom svom zaraznom, svjetlucavom pop glamuru, ravnopravno stoji uz bok izvođača kao što su Daft Punk i Chromatics. Pjesma koja na prvu ulazi u uho obećava da će “najvitalniji američki bend” (The Guardian) dovesti do masa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno