19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Socijalna samoposluga sutra kreće s podjelom paketa

Više od autora

- vl promo-

Svjesni situacije u kojoj se nalazimo, a isto tako ne želeći da njihovi članovi, koji su najugroženiji dio društva ostanu bez osnovnih namirnica, Socijalna samoposluga u Vinkovcima odlučila je ostaviti svoja vrata otvorena i, već sedmu godinu zaredom, raditi u svom redovnom terminu, petkom od 16 do 19 sati pridržavajući se svih preporuka i uputa Stožera civilne zaštite RH.

Od danas će volonteri sami praviti pakete kako bi smanjili kontakt između sebe i korisnika i doveli ga na što manju razinu. Korisnici će u paketima dobiti sve što im je potrebno, uz neke dodatke, ovisno o tome radi li se o osobama koje imaju malu djecu ili starijim osobama.

“Što se tiče hrane situacija je dobra, imamo svoje zalihe, a rekla bih da se ne osjeća panika. Nemamo nikakvu navalu, a korisnici dolaze normalno kao i do sada. Kako je sada na snazi mjera da se ne smije napuštati mjesto prebivališta, tu je dosta naših korisnika zakinuto i ostalo u svojim selima te ne znamo je li je ta “normalna” situacija kod nas uzorkovana time što su oni zapeli u selima ili zato što jednostavno ne osjećaju paniku pa nema navale, no bilo kako bilo zadovoljni smo. Korisnici jako dobro poštuju mjere i informirani su”, ističe Jelena Božić, predsjednica udruge Mladi protiv gladi na čiju inicijativu je pokrenut ovaj hvalevrijedan projekt.

Paket će sadržavati osnovne namirnice i potrepštine, a ako u obitelji ima djece paket će sadržavati i hranu za bebe, pelene i slično, a u paketima za starije ili nemoćne korisnike će se naći i vrećice juhe i konzerve hrane. Sve prema njihovim potrebama.

“U zadnje vrijeme mlađi dolaze za starije, kako bi se stariji što manje izlagali vanjskim utjecajima i to je vrlo pohvalno. Zasad sve funkcionira kako treba. Prvog petka u mjesecu inače bude gužva, a nakon sedam godina rada mi svoje korisnike već jako dobro znamo. Možemo predvidjeti što im je potrebno. Svi se već međusobno znamo tako da i neki korisnici odnesu drugima koji nemaju mogućnost doći po svoj paket. Isto tako, pohvalila bih volontere koji hrabro dolaze svaki petak te i oni nekad, iako nemamo službeno vozilo, na svoju inicijativu odvezu potrepštine i namirnice onima kojima je to potrebno. Molimo naše korisnike da se radi sigurnosti njih samih i njihovih bližnjih, a onda i sigurnosti naših mladih i hrabrih volontera drže svih navedenih uputa”, ističe Božić te ovim putem poziva sve građane da, ako imaju mogućnost, odvoje iz svoje košarice te simboličnom donacijom pokažu da misle i na one najugroženije članove društva.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno