14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Sofia Coppola snima novu verziju Opčinjenog

Više od autora

- vl promo-f_sofia-coppola_opcinjen_nova-verzija_ST

Američka glumica, redateljica, scenaristica i producentica Sofia Coppola (kćerka Francisa Forda Coppole) na području Louisane trenutno snima remake filma ‘Opčinjen’ (The Beguiled). Scenarij za film adaptirala je Coppola, a temelji se na istoimenoj noveli Thomasa Cullingana. U glavnim ulogama će se pojaviti dobitnik Zlatnog globusa Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst i Elle Fanning, a u sporednim Oona Laurence, Emma Howard, Angourie Rice i Addison Riecke.

Radnja filma Opčinjen odvija se 1864. godine za vrijeme američkog Građanskog rata i smještena je u ženski internat na području američke savezne države Virginia. Internat Marthe Farnsworth zaštićen je od ratnih dešavanja koja ga okružuju, sve do trenutka dok ranjeni vojnik Unije ne bude pronađen u njegovoj okolini. Tinejdžerica koja ga je pronašla uspijeva ga uvesti u internat i od tog trena kreću problemi jer su ostale učenice i profesorice uplašene. Kako se oporavlja, vojnik šarmira jednu za drugom, te unosi pomutnju i stvara atmosferu ispunjenu ljubomorom i prevarama.

Nicole Kidman će glumiti Marthu Farnsworth, direktoricu internata koju je u originalu portretirala Geraldine Page, Elle Fanning djevojku koja živi u internatu, a Kirsten Dunst učiteljicu.

U službenu kino distribuciju film će krenuti 30. lipnja. [Filmofil.ba]

KINO NAJAVA: OPČINJEN [1971]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno