25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Marta Đaković ovogodišnji je Šokački cvit, pratilje su Ema Pavlović i Josipa Vidaković

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okolnostima epidemije, ali ipak uživo za razliku od lani, jubilarno 55. Šokačko sijelo u Županji, koje se održava pod sloganom “Jedva čekam da poklade dođu”, ušlo je je u samu završnicu.

Iako je program počeo  još 18. veljače, sinoć je u dvorani Mladost tradicionalno upriličena svečanost otvorenja Sijela uz priredbu “Šokački cvit”, izbor najljepše djevojke odjevene u tradicijsko ruho svoga kraja koje je najčešće i staro “ruvo” iz obiteljskih “kobilaša”.

“Šokački cvit” jedna je od najatraktivnijih priredbi Šokačkoga sijela, koja na najljepši način prezentira hrvatsku narodnu baštinu koju Sijelo kao manifestacija čuva i promiče već 55 godina. Ove godine priredba je okupila 23 djevojke iz 18 različitih mjesta, a kao i uvijek nije bilo nimalo lako odabrati najbolje.

Pema odabiru ocjenjivačkog suda Šokačkim cvitom proglašena je Marta Đaković iz Županje. Prva pratilja joj je Ema Pavlović iz Strošinaca, a druga pratilja je Josipa Vidaković iz Zadubravlja.

U dvorani Mladost cijelovečernji plesni koncert večeras će održati Folklorni ansambl SKUD-a “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba, sutra će nastupiti glazbena legenda Zvonko Bogdan, a u ponedjeljak  Večer uz tamburu upriličit će Golden Strings Orchestra koji čine odlični mladi glazbenici, studenti tambure na Akademiji za umjetnosti i kulturu iz Osijeka.

Šokačko sijelo u utorak tradicionalno zatvara popularna Seljačka zabava, ovaj put zbog epidemioloških mjera samo interna, za članove KUD-a “Tomislav”. Iz istoga razloga i ove godine izostat će nedjeljna pokladna povorka još jedno obilježje po kojemu je Šokačko sijelo nadaleko poznato, a privlači velik broj i sudionika i posjetitelja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno