20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Sokak na Trgu Vinkovačkih jeseni godišnje posjeti više od 100.000 gostiju

Više od autora

- vl promo-

Slavonski sokak zasjat će i ove godine na Trgu Vinkovačkih jeseni od 7. pa sve do 16. rujna. U svoju četvrtu godinu postojanja ući će još sadržajno bogatiji, nego prije. Iako su prije svega četiri godine brojni iskazali sumnju u ovaj mladi, ali kako je vrijeme pokazalo, poprilično uspješan projekt, on se istaknuo kao zanimljiva i privlačna atrakcija za posjetitelje. Nemojmo zaboraviti da u gotovo 10 dana trajanja, Vinkovačke jeseni i njezin poznati Trg posjeti više od 100.000 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Ideja je jednostavno došla sama od sebe, kao prirodni produžetak Vinkovačkih jeseni. Šokci i Šokadija naprosto su neodvojivi od sokaka i društvenog života koji se događao daleko od virtualnih prostranstava. Ipak, nismo htjeli stati samo na atrakciji, dapače, nastojali smo razvijati ideju i mišljenja sam da smo na dobrome putu. Slavonski sokak prostor je života, u njemu ori glazba i smijeh, cvate trgovina, ljudi se okupljaju i druže. Unatoč mnogim sumnjama u njega, ovaj projekt postao je hit među gostima, a za nadahnuće trebali smo se samo vratiti našoj bogatoj tradiciji i povijesti. Gosti Vinkovačkih jeseni ponajprije su ljubitelji izvorne slavonske kulture i umjetnosti te će sukladno tome uvijek prepoznati jednu pravu, izvornu poslasticu kao što je Slavonski sokak“, izjavila je direktorica medijske kuće Novosti, Mirjam Jukić, ujedno i začetnica ovog vrijednog projekta.

Sokak, koji se pokazao kao izvrsna marketinška priča, vrlo se brzo profilirao u prepoznatljiv i odlično prihvaćen dio Vinkovačkih jeseni, a pobudio je zanimanje domaćih gospodarstvenika i obrtnika. Dok su se prodajna mjesta ponovno razgrabila u rekordnom roku upravo zbog prodajnog i promotivnog potencijala sokaka, neke konstante su ipak ostale. I ove je godine predviđen prostor za pivnicu koji ide Udruzi osoba s invaliditetom “Bubamara” u svrhu što skorijeg otvaranja “Buba bara”, ugostiteljskog objekta koji bi mogućnost zaposlenja pružio osobama s Down sindromom.


No, najveći novitet ovogodišnjeg izdanja Vinkovačkih jeseni je premijera 35 unikatnih i u Vinkovcima izrađenih štandova. Projekt, nastao na inicijativu organizatora, autorski potpisuju mentori i učenici Drvodjelske tehničke škole Vinkovci.

U krajnjem nam je cilju da naše manifestacije prezentiraju i aktivno promiču lokalne potencijale. Težimo k tome da najveća lokalna događanja budu stopostotni vinkovački proizvod. Zato mi je neopisivo drago što su se u realizaciju Vinkovačkih jeseni uključili djelatnici i učenici naše Drvodjelske tehničke škole“, izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Također, pozivaju se zainteresirani tamburaški sastavi koji žele nastupati na Slavonskom sokaku da se s ponudama jave na: ivan@vinkovackejeseni.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno