23 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Solarov ne vole ljeto! Shot ih pokušava razuvjeriti u novoj pjesmi Antiturist

Više od autora

- vl promo-
m_solarov-shot_antiturist_single_ST_SI

Pjesma ‘Antiturist’ je najnoviji glazbeni uradak grupe SOLAROV, ostvaren u produkcijskoj i gostujućoj suradnji sa Lukom Tralićem Shotom, producentom, autorom i pjevačem grupe Elemental. Kemija između Solarova i Shota traje od prvog singla ‘Vlakovođa’, koji je također sniman u Shotovom studiju pod njegovom producentskom palicom.

‘Antiturist’ je vrlo živo, sirovo i dinamično lice grupe Solarov u koje su uspjeli utisnuti svu svoju energiju, glazbene utjecaje i ekspresiju na sebi svojstven način. Zvuk je iskren i moćan, a tako se i snimala pjesma – u sitnim noćnim satima, glasno, u single take-ovima. Baš onako kako se radi, ili se radilo, u najboljim svjetskim studijima. Pjesma spaja najbolje od grupe u XXL pakiranju – spoj groove mašine basa i bubnja s bezobraznim gitarskim i pjevačkim dionicama. Tako Solarov i zvuči kad ih slušate uživo. I naravno, sve dodatno začinjeno sa Shotovim gostovanjem koje pjesmu pomiče još dalje od klasičnih rock okvira.

Momci iz Solarova suglasni su da im je snimanje ‘Antiturista’ bilo sigurno najbolje i najzanimljivije studijsko iskustvo do sada te su rekli ‘Sama pjesma nastajala je brzo, na jednoj ili dvije probe. Inicijalna ideja nam je bila snimiti nešto što bi moglo tematski biti vezano za ljeto (koristi se naziv ‘ljetni hit’), ali što bi imalo neku sasvim drugačiju viziju tog godišnjeg doba…nešto što je različito od lakonotih ljetnih pjesmuljaka, a opet iskreno. Kako baš nismo fanovi ljeta, tema se nametnula sama. Možda niste u totalnoj negaciji ljeta poput nas, ali da ima iritantnih momenata – ima! Neke od tih momenata pokušali smo uloviti i ovjekovječiti u ovoj simpatičnoj festivalskoj kompoziciji …)’

Ne slažete se sa stavom Solarova? Ne slaže se niti Shot!!!

‘S bendom Solarov još otprije sam surađivao kao producent nekih njihovih pjesama. Kada smo počeli raditi na ovoj pjesmi, inicijalno sam trebao biti samo producent. Super pjesma, izvrsni riffovi, samo nešto ne štima – ti ljudi stvarno ne vole ljeto! Zezali smo se dok smo radili na pjesmi da ću im ja sada doći i kontrirati u jednoj strofi i pokopat sve te njihove zimoljubne i kišofilne gluposti. Negdje na relaciji od prostorije za probe do studija to zezanje je postalo sve ozbiljnije i u jednom su trenutku oni rekli ‘pa ajde!’. Nisu mi trebali dva puta reći! I eto me kao gost na ovoj pjesmi, da malo obranim stavove nas zimogroznih! Naime, ja stvarno volim ljeto, vrućine i apsolutno se ne slažem s ničim što su oni u ovoj pjesmi rekli!“ – Luka Tralić Shot (Elemental)

AUDIO: ANTITURIST

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno