13 C
Vinkovci
Petak, 20. svibnja 2022.

Solo i Marija Magdalena novi su dvd i blu-ray filmovi u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
I ovog ćemo vam tjedna najaviti dva nova filmska naslova na DVD-u i blu-rayu, i opet zahvaljujući domaćem izdavaču Menartu. Tako da od sad možete potražiti druga Priču iz Ratova zvijezda koja nosi naziv Solo, a donosi nam biografiju mladog Hana Soloa i Chewbacce, a također nam je dostupna i najnovija adaptacija Marije Magdalene s Rooney Marom u glavnoj ulozi. Opširnije u nastavku…


Solo: Priča iz Ratova zvijezda

Režija: Ron Howard

Uloge: Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Emilia Clarke, Paul Bettany, Thandie Newton, Woody Harrelson, Donald Glover, Phoebe Waller-Bridge…

Originalni naslov: Solo: A Star Wars Story, 2018.

Video distribucija: Menart

Trajanje: 129 minuta

Žanr: akcija, avantura, ZF


Tijekom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima.


Marija Magdalena

Režija: Garth Davis

Uloge: Rooney Mara, Jaoquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim, Ariane Labed, Denis Ménochet, Lubna Azabal…

Originalni naslov: Mary Magdalene, 2018.

Video distribucija: Menart

Trajanje: 120 minuta

Žanr: drama


Marija Magdalena, nova inačica biblijske priče iz pera Helen Edmundson i Philippe Goslett, redatelja Gartha Davisa i s vrhunskom glumačkom postavom, uključujući Rooney Maru i Joaquin Phoenixa. Legenda o Mariji Magdaleni kontroverzna je pripovijest s nekoliko lica, o kojoj se neistomišljenici najčešće sukobe zbog različitih povijesnih i biblijskih tumačenja.

Zbog Magdalenine tjelesnosti i njezina prisnog odnosa s Isusom, njezina je priča stoljećima dominantno zlorabljena za degradaciju žena i diskreditaciju seksualnosti općenito. Ovakvim stavovima prema njoj kao povijesnoj osobi, suprotstavljena je činjenica kako je u trenutcima Isusove najveće muke na Golgoti, Marija Magdalena bila jedna od rijetkih koja je ostala uz njega, odbijajući ga izdati, a bila je i prva koja je svjedočila o čudu njegova uskrsnuća.

Ne propustite svjedočiti ekranizaciji povijesne priče koja i danas uzburkava svijet i doživite lik Marije Magdalene u drugačijem svijetlu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno