SON LUX, 2017. / Photo: L.A.A. press

Odličan američki synth-rock trojac Son Lux objavili su EP “Yesterday’s Wake” uoči skoro dolaska u zagrebačku Tvornicu kulture.

EP “Yesterday’s Wake” sadrži 4 songa, dvije alternativne verzije skladbe “All Directions” čiji se original nalazi na albumu “Brighter Wounds” te dvije nove pjesme, naslovna i “Delivery”. Sam bend ističe da je trademark njihovog rada istraživanje svojih pjesama iz različitih kuteva, rezultat čega je EP koji upotpunjava dugosvirajući album objavljen u veljači ove godine.

Son Lux je projekt odličnog Ryana Lotta pokrenut 2008. godine objavom albuma “At War With Walls & Mazes”. Već onda je pokupio sjajne kritike, a Lott je prvi album i sljedeća dva objavio samostalno, dok je četvrti album snimio s bendom. Pridružili su mu se Rafiq Bhatia i Ian Chang te su 2015. godine objavili “Bones”, a u istoj postavi djeluju do danas. U veljači ove godine objavljen je album “Brighter Wounds”, popraćen samo riječima hvale, a kritičari su istaknuli kako se radi o albumu koji je veliki korak naprijed za bend, ali i za samog Ryana Lotta. Lott je dosad surađivao s brojnim kolegama među kojima je i popularna Lorde, a svjetski glazbeni časopisi su njegove singlove i albume svrstali u sam vrh top lista.

U Tvornicu kulture Son Lux stižu u nedjelju 7. listopada.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn.