14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Song For My Cat naslov je albuma jazz banda Finger Snap Trio

Više od autora

- vl promo-m_finger-snap-trio_song-for.my-cat_album_coverOvim će vas albumom Finger Snap Trio povesti na mirno putovanje u svijet jazza, soula i bluesa. Svaka skladba za sebe odiše glazbenom inteligencijom, razlikuje se od prethodnih i odiše pozitivnom energijom.

Finger Snap Trio potpuno se unio u ovaj album, a rezultat toga su skladbe koje odišu vrhunskim umijećem i maštovitošću trojice renomiranih i nagrađivanih glazbenika Henrya Radanovića, Zvjezdana Ružića i Branimira Gazdika koji svemu pridonosi osebujnim bubnjarskim elementima.

Nakon mnogobrojnih nastupa i koncerata odlučili su snimiti niz autorskih skladbi, utemeljenih na međusobnoj interakciji i improvizaciji. Album je nastao kao posljedica dugogodišnjeg prijateljstva i bavljenja glazbom, posebice jazzom.

‘U izvedbe autorskih kompozicija unijeti su elementi raznih pravaca i utjecaja u jazz glazbi koji nas osobno inspiriraju poput latina, funka, etna i ecm-a oslanjajući se pritom na tradiciju i improvizaciju te uvažavajući slobodu glazbenog izražaja svakog pojedinca unutar Fingersnap tria.’ (Henry Radanović)

Cijeli album sniman je u Highway studiju u Rijeci, a za miksanje, produkciju, uređivanje i finalizaciju zaslužan je Ivan Pešut iz Green room studio Rijeka. Slici na omotu svoj potpis daje slikar Vedran Ružić, fotografijama Ivan Pešut, a dizajnu omota albuma Ivana Franjić Tušek.

FINGER SNAP TRIO: SONG FOR MY CAT [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno