Energija koja se može usporediti s Florence + the Machine, samouvjeren punk stav i karizmatična Sophie na vokalu. Iako je ovaj engleski sastav svoje prve glazbene korake napravio tek nedavno, njihova glazba već sada posjeduje izgrađen karakter koji nudi ono najbolje od pop i indie glazbe. U tome im je i pomogao i nekadašnji mentor benda Arctic Monkeys – Jon McClure. Oni su Sophie And The Giants, a njihovu glazbu vam predstavljamo kroz EP “Adolescence”, koji uključuje i vodeći singl Waste My Air.

“Pjesma govori o tome koliko je bitno shvatiti vlastitu vrijednost i odmaknuti se od toksičnih odnosa.“, komentirala je Sophie, koja je tu poruku unutar pjesme smjestila u zarazan refren koji plijeni pažnju već na prvo slušanje. “Waste My Air” čini jednu trećinu njihovog debitantskog EP izdanja “Adolescence”, koje uz spomenuti singl sadrži i ranije objavljene pjesme “Space Girl” i “Bulldog”.

Sophie And The Giants, 2018. | Photo: Will Ireland | Universal Music promo

Bend čine Sophie (vokal, gitara), Chris Hill (bubanj), Bailey Stapledon (bass) i Toby Holmes. Njihova priča započela je za vrijeme studentskih dana u kojima su svoj inovativan zvuk gradili na temelju utjecaja kao što su Blondie i Radiohead.

Ova je godina za Sophie and the Gaints bila izrazito uspješna; nakon što su nastupili na brojnim engleskim glazbenim festivalima (uključujući i The Great Escape), Tom Grennan – sve poznatije ime britanske glazbene scene, izabrao ih je kao support na njegovoj europskoj turneji.