6 C
Vinkovci
Srijeda, 30. studenoga 2022.

Spačva 25:30 Umag

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Rukometaši Spačve u utakmicu trećeg kola Paket 24 Premijer rukometne lige Hrvatske, u kojoj su na domaćem terenu dočekali Umag, ušli su s jednim bodom s početka prvenstva kada su na domaćem parketu odigrali neodlučeno protiv Dubrave. U drugom su kolu Vinkovčani pak izgubili u Poreču i današnja utakmica bila je vrlo važna, kako rezultatski i bodovno tako i za stjecanje samopouzdanja. “Utakmica koju stvarno moramo dobiti i upisati prvu pobjedu. Nema opuštanja, sve ekipe su podjednake i nije lako protiv nikoga upisati bodove, ali ako nastavimo igrati kao u prva dva kola, pobjeda ne bi trebala izostati”, naglašavao je trener Mečić uoči Umaga. I bio je u pravu u dijelu da će sve utakmice ove sezone biti teške i da nema lakog protivnika, igralo se kod kuće ili u gostima.

Dobro su domaći otvorili utakmicu, poveli na samom početku s 2:0, no to nije obeshrabrilo goste koji vrlo brzo uzvraćaju s tri uzastopna pogotka, pa nakon izjednačenja Spačve na 3:3 ponovo rade seriju od tri pogotka za 3:6. Većinu prvog dijela utakmice Umag je održavao upravo tih 3-4 razlike da bi se na kraju ipak na odmor otišlo s izjednačenim rezultatom 13:13. 

U nastavku utakmice gosti polako počinju stvarati novu prednost, ali ovoga puta istu su samo povećavali pa je sredinom nastavka ona iznosila i deset pogodaka razlike 15:25. Do kraja utakmice domaći su samo uspjeli ublažiti poraz, odnosno prepoloviti prednost Umaga za konačnih 25:30. U sljedećem kolu Spačva gostuje u Velikoj Gorici kod vrlo dobre momčadi Gorice, koja s Varaždinom dijeli prvo mjesto s pet bodova iz tri odigrane utakmice. Spačva je trenutno sedma, ispred Bjelovara, Zameta i Dubrovnika.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno