19 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

Spielberg odabrao svoj novi projekt

Više od autora

- vl promo-

f_steven-spielberg_odabrao-slijedeći-projekt

Steven Spielberg poznat je po tome da pomno bira filmove koje će režirati, a za svoj sljedeći projekt izabrao je adaptaciju književnog djela THE KIDNAPPING OF EDGARDO MORTARA. Kako donosi Deadline, scenarij za film napravio je Tony Kushner prema Pulitzerom nagrađenom romanu autora Davida Kertzera.

Objavljen 1997. godine, The Kidnapping Of Edgardo Mortara donosi priču o mladom židovskom dječaku iz Bologne u Italiji koji je 1858. nasilno oduzet obitelji, te potajno kršten kako bi odrastao u kršćanskoj vjeri. Borba roditelja da oslobode i vrate svog sina postaje dio velike političke bitke koja će suprotstaviti papu i snagu demokracije i ujedinjenja Italije.

Pokroviteljstvo ovoga filma preuzela je kuća Amblin Entertainment, a osim Spielberga poznato je još jedno veliko ime ovoga projekta. Mark Rylance, koji je ove godine osvojio Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu za film Most špijuna (Bridge Of Spies, 2015.), a također igra glavnu ulogu u Spielbergovom nadolazećem filmu Blagi fantastični gorostas (The BFG, 2016.), u ovome će filmu utjeloviti papu Pija IX te će im to biti treća suradnja u samo dvije godine.

I producentski dvojac filma Most špijuna Marc Platt i Kristie Macosko Krieger radit će na ovome projektu koji bi sa snimanjem trebao započeti nakon ljeta, a u kinima se očekuje početkom sljedeće godine. (MojTV)

TRAILER TITLANI Blagi fantastični gorostas

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno