Danas je u Vinkovcima odrađena nesvakidašnja akcija koja je obuhvaćala vatrogasce, ronioce, pripadnike HGSS-a i djelatnike vinkovačke tvrtke Vodoprivreda. Naime, svi oni sudjelovali su u izvlačenja splavi na Bosutu u središtu Vinkovaca, a kojom se koristi Kajak-kanu klub Vinkovci i Udruga Vinkovački lađari. Splav su, nakon što su je osposobili za plovidbu, odvukli na remont nakon kojeg će je vratiti na isto mjesto.

“Sretni smo što napokon imamo priliku riješiti ovaj problem. Stvar je u tome da su se komore napunile vodom, splav je potonula u mulj i nismo je više mogli izvući, ipak tu ima 20 tona težine. Nakon obnove, koju ćemo raditi temeljito i s posebnim tehnikama, više ne bi trebalo doći do ovakve situacije”, objašnjava prof. Stjepan Sertić, predsjednik Kajak-kanu kluba i udruge Vinkovački lađari.

Sertić napominje da se veslačkim sportovima u Vinkovcima bavi preko 40 djece, kao i da od nedavno imaju i posebne treninge za osobe s invaliditetom, koje provode s vinkovačkom udrugom Bubamara i Centrom Mala Terezija.