13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Splitski band Medij objavi novi singl i videospot za pjesmu “Sloboda”

Više od autora

- vl promo-

Splitski rock sastav Medij objavio je novi videospot za pjesmu “Sloboda”, četvrti singl sa albuma “Krik” koji je objavljen prošle godine. Autor teksta i glazbe za pjesmu “Sloboda” je Marijo Stojan dok aranžman zajednički potpisuju svi članovi benda.

Bend Medij osnovan je 2017. godine u Splitu, a čine ga Sandro Gerbec (vokal), Marijo Stojan (gitara), Danijel Stojan (bubnjevi), te Kristijan Kordiš (bas gitara).

“U spotu se ovaj put ne pojavljuje bend, odlučili smo se za potpuno drugačiji vizualni pristup, dosta je atraktivan, brz, zanimljiv i pun prekrasne prirode. Glumci u spotu ujedno su i snimatelji, kadrovi su snimljeni tijekom brze adrenalinske vožnje biciklom po splitskom Marjanu, tijekom padobranskog skoka iznad zadarskog arhipelaga, jahanja konja u Trilju. Svi ti sportaši pronalaze slobodu kroz sport kojim se bave, isto kao i bend dok sklada, svira tj. kreativno se izražava. Upravo o tome govori i stih u pjesmi: “…vrijednosti nisu materija”. Svatko slobodu doživljava na svoj način međutim dokle seže sloboda jednog pojedinca u odnosu na druge pitanje je koje se provlači kroz stihove: “Kako se piše sloboda, gdje stavit velika slova, početak i kraj, tko li to zna?”, rekao je autor pjesme Marijo Stojan.

U spotu su sudjelovali kao glumci i snimatelji: Luka Sutlović, Marin Koceić, Ante Vujanović, Vedran Jurić, Josip Buljan, Luka Mratović. Redatelj je Marijo Stojan, a montažer Dado Marušić.

“Glazba Medij-a je čvrsta i jaka, a Sandro je svojim sjajnim vokalom samo dao smjernicu kako da je doživite. Ugodno slušanje, po mogućnosti glasno, u autu, na “slobodnoj” cesti…”, poručuje njihov producent Dado Deva Marušić.

Najnoviji singl “Sloboda”, kao i album “Krik” (2021.) možete slušati putem digitalnih glazbenih servisa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno