11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

Sportaši za školu u Tordincima

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Na zagrebačkoj Šalati 12. lipnja održat će se humanitarni teniski turnir u organizaciji Zaklade našega najboljeg tenisača Marina Čilića, a s kojega će sav prihod ići za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u osnovnoj školi u Tordincima. “Imali smo puno prijava, 49 škola se prijavilo iz područja koje su manje razvijeni i odabrali smo upravo Osnovnu školu Tordinci, koja nema niti dvoranu, niti igralište na otvorenom”, rekao je Marin Čilić na predstavljanju projekta nazvanog “Gem, set, Hrvatska”.

Humanitarni teniski turnir okupit će najveće zvijezde hrvatskog sporta, poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena, Valenta i Martina Sinkovića, Ivana Dodiga, Saru Kolak, Bojana Bogdanovića, Ivana Klasnića i brojne druge vrhunske sportaše.

SRC Šalata će na jedan dan tako postati svojevrsni “tenis village”, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire, a mjesto je ovo na kojem su brojni zagrebački sportaši započeli svoje karijere. Hrvatska turistička zajednica također je podržala projekt Gem Set Hrvatska. U odabiru škole za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta pomogla je Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, a poziv za prijavu poslan je ravnateljima osnovnih škola koje dolaze iz županija potpomognutog područja.

Prednost su imale škole i sredine u kojoj djeca nemaju mogućnost bavljenja sportom zbog loše infrastrukture te gdje nema velikog izbora izvanškolskih aktivnosti. Ukupno je pristiglo 49 prijava, a odabrana je Osnovna škola u Tordincima, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela te nema niti igralište niti dvoranu.

Pokrovitelji projekta su Ured Predsjednice RH, Grad Zagreb, HTZ, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski teniski savez, dok su partneri projekta Lošinj Hotels & Villas, Privredna banka, Foreo, Euroherc, Harvey Norman, Jamnica, HEP, Meggle, La Roche Posay, Top Spin, Envy, Tovedo, Head i Cinestar.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno