Kultni zagrebački etno band Afion iznenadio je sve prošle godine ponovnim okupljanjem za 15. rođendan i rasprodanim Vintageom. Od tada su održali dvostruki koncert u Saxu, ljetnu turneju Terra Magica i svirali na festivalima mitoloških bića (Perunfest i Legendfest). Na proljeće ih čeka i velika skandinavska turneja. Uz svirke Afioni marljivo rade na svojem trećem studijskom albumu. Nove pjesme će zagrebačka publika imati prilike čuti uskoro, na koncertu u srijedu, 13.11. u Hrvatskom glazbenom zavodu. U to ime, Afion je snimio spot za pjesmu “Senjica” u kojoj se isprepleću san i java, čudesno i svakodnevno. Spot snenog ugođaja slavi prirodu te mir i utjehu koju ona pruža. Naravno, ta je ljepota krhka i može u svakom trenu nestati. Spot potpisuje Doringo.
“Senjica je podravska pjesma u koju sam već godinama zaljubljena i naravno da se našla među prvima na popisu za novi Afionov album. Na vrlo šarmantan i nevin način govori o strahu, o noćnim morama i onoj nelagodi koju osjećamo kada nismo sigurni jesmo li budni ili još sanjamo. Tu atmosferu je vjerno predočio Doringo u sugestivnom cno-bijelom spotu punom prekrasnih kadrova prirode i scenama s Perunfesta, festivala mitova i legendi. Iako se Jankovičin strah da će se nebo napola prelomiti, mjesec na zemlju pasti i zvjezdice sa sobom povući čini naivan, sa sve većom popularnošću ravnozemljaša pjesma je zapravo aktualnija nego ikad prije”, izjavila je Lidija Dokuzović, pjevačica i švedska sekcija Afiona.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna za koncert u HGZ-u moći se kupiti od ponedjeljka, 30. rujna u Dirty Old Shopu ili preko sustava Entrio. Na dan će koštati 100 kuna.