6 C
Vinkovci
Srijeda, 1. veljače 2023.

Sprema se filmska adaptacija biografije o Vivien Leigh

Više od autora

- vl promo-

Prema članku portala Variety, scenaristi Micahel Zam i Jeffe Cohen trenutno su zaokupljeni radom na scenariju za biografski film o glumici Vivien Leigh. Dvojac će se pri izradi scenarija bazirati na knjizi ‘Vivien Leigh: A Biography’ koju je napisao Hugo Vickers, dok će film donijeti priču o njenom životu, glumačkoj karijeri i odnosu sa Lawrenceom Olivierom. Producirat će ga Tim MacReady i Mira Vučević iz kompanije MGR Films, te David A. Stern.

Osim na biografiji o Vivien Leigh, Zam i Cohen rade na još dva projekta. Jedan se bazira na biografiji ‘Wisecracker: The Life and Times of William Haines, Hollywood’s First Openly Gay Star’ koju je napisao William J. Mann, a drugi projekt je biografski film ‘Kate’ o tajnom životu filmske zvijezde Katherine Hepburn.

Vivien Leigh dvostruka je osvajačica Oscara za najbolju glumicu. Najprije ga je osvojila radi portretiranja Scarlett O’Hare u ‘Zameo ih vjetar’, a drugi put ga je osvojila za ulogu Blanche DuBois u također legendarnom filmu ‘Tramvaj zvan čežnja’. Bila je supruga Lawrencea Oliviera od  1940. do 1960. godine, a preminula je 1967. u svojoj 53. godini. Pojavljivala se i u filmovima ‘Waterloo Bridge’ i ‘Ship Of Fools’. [Filmofil]

GONE WITH THE WIND [TRAILER]

A STRETCAR NAMED DESIRE [TRAILER]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno