18 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Sprema se nova adaptacija čuvenog Carpentorovog Starmana

Više od autora

- vl promo-

f_shawn-levy_redatelj-carpenterovog-starman

Holivudski producenti odlučili su snimiti još jedan remake: ovog puta je odabran kultni ČOVJEK SA ZVIJEZDE (Starman, 1984.) Johna Carpentera. Posao redatelja je prihvatio Shawn Levy, čovjek odgovoran za remake filma ‘Pink Panther’ sa Steveom Martinom u ulozi inspektora Clusoea kao i vrlo uspješni serijal ‘Noć u muzeju’.

U originalnom filmu snimljenom 1984. i nominiranom za Oscara Jeff Bridges je glumio vanzemaljca koji dolazi na Zemlju, uzima obličje preminulog supruga Karen Allen i kreće u bijeg od vladinih snaga, da bi se sasvim polako zaljubio u lik Allenove.


‘Starman’ je bio korak dalje u Carpenterovom filmskom izražaju, predivna naučnofantastična romansa i nešto sasvim drugačije od onoga po čemu je autor do tada bio poznat, a to su akcije i horor filmovi. Ovo je svakako prilika i Levyju da pokaže može li režirati i nešto drugo osim obiteljskih razbibriga, poput spomenute trilogije ‘Noć u muzeju’ (Night At The Museum, 2006, 2009, 2014). Remake Starmana će kao i original producirati Michael Douglas, dok je scenarij djelo Arasha Amela (Grace of Monaco). (Filmofil.ba)

TRAILER Starman (1984)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno