6.8 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

U Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci rade maske za oboljele od multiple skleroze

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

sponzora i donatora osigurao sredstva za maske za oboljele. Maske izrađuju učenici Srednje strukovne škole Vinkovci, a trebale bi biti gotove do obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze, 26. rujna.
“Srednja strukovna škola Vinkovci odmah se javila na naš upit, a odlučili smo se da baš učenici rade maske jer na ovaj način i njih senzibiliziramo i učimo indirektno o tome kako je živjeti s multiplom sklerozom od koje u Hrvatskoj boluje preko 7000 osoba. Ravnatelj i profesori škole odmah su prepoznali naš cilje te maskice izrađuju po simboličnoj cijeni koja pokriva tek trošak materijala. A posebno je zanimljivo što logotip naše udruge rade kao vez, a ne kao naljepnicu te je maska posebna i ima za sve nas drugačije značenje” ističe predsjednica Udruge MS tim Hrvatska Mirjam Jukić uz zahvalu školi i učenicima te svim sponzorima i donatorima Udruge.
Maske će, stoji u objavi, biti dostavljene u podružnice Udruge gdje je organizirano druženje uz MS pilates te u KBC Zagreb gdje je najviše oboljelih na terapijama, a u planu je narudžba dodatnog broja maskica i za ostale kliničke centre gdje se liječi veći broj oboljelih.
“Oboljeli od multiple skleroze posebice oni na drugoj liniji terapija za usporavanje bolesti iznimno su oslabljenog imuniteta te je nužan dodatan oprez uvijek kada su u pitanju virusne infekcije, a posebice danas u doba pandemije korona virusa”, ističu u MS timu Hrvatska čije je sjedište u Vinkovcima,

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno