28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Sredstva od prodaje Lupinovih fotografija za poludnevni boravak TRN-ovaca

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jedna od mlađih udruga po stažu, ali koja se svojim radom, zajedništvom i aktivnostima nametnula u zajednici nedvojbeno je Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih roditelja TRN.

Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača, način je promišljanja koji ih, praćen rezultatom i podrškom okoline, dovodi do nove suradnje.

„Lupinizam”, humanitarna izložba poznatog hrvatskog fotografa svjetskog glasa Stephana Lupina otvorena je u Noći muzeja, a sav prihod od prodanih fotografija, umjetnik je preusmjerio izravno vinkovačkim TRN-ovcima.

Ishodište, reći će predsjednica Renata Musil Vorgić, u Gradskom je muzeju Vinkovci gdje su prošle godine provodili Art terapiju uz pomoć muzejskog terapijskog psa Belle i pedagoginje Ive Krolo koja je velikodušno posvetila puno vremena članovima udruge. Tako se izrodila lijepa suradnja i s ravnateljem Hrvojem Vulićem pa se do danas ova simbioza samo učvrstila i nastavila pravim putem. Muzealci su prepoznali rad i trud članova udruge te predložili da oni budu ti sretnici izabrani za donacije humanitarne aukcije fotografija, kaže.

“Već u Noći muzeja, prve večeri, odmah smo prodali jednu fotografiju. Ima ih ukupno 12 i nalaze se u prizemlju muzeja, a mogu se razgledati do kraja veljače. Kako je sam umjetnik zahtijevao, minimalna cijena po fotografiji je 500 eura, a donirati se može i više”, pojašnjava predsjednica.

FOTO: Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN

Prošlu godinu završili su uspješno velikom akcijom nabavke Tobii Communicatora, uređaja koji sliku pretvara u glas, a ovu godinu, kroz projekte, nastavljaju s radionicama psihološke pomoći s Ivom i Bellom. Uplate od prodaje Lupinovih fotografija usmjerit će u veliki projekt organizacije poludnevnog boravka za svoje članove u Udruzi.

“Hoćemo li to uspjeti ove godine i kada uopće u konačnici, ovisi o financijama jer potrebna su nam izdašna, velika novčana sredstva tako da sve što pristigne od donacija čuvamo za, opremanje i organiziranje poludnevnog boravka”, najavljuje Musil Vorgić.

FOTO: Udruga osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji TRN

U ovoj godini nastavljaju suradnje najpotrebnije članovima, a koje su i sami najviše poželjeli nastaviti, od Ive i psa Belle do radionica sa psihologinjom Ivom Jularić što ih osnažuje kroz toliko potrebnu psihosocijalnu pomoć.

Dodajmo kako sve uplate idu izravno na račun Udruge TRN što je skraćenica za Tvoje ruke i noge, na broj PBZ – IBAN 4823400091111123792

“Budimo optimistični, budimo vrijedni i radosni jer život je samo jedan i jako brzo prolazi”, poručuju hrabri TRN-ovci, bez sumnje kako će i ovoga puta uspjeti privesti kraju još jednu hvalevrijednu inicijativu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno